Adriana Banásová Rôzne

V Bratislave vyrastie nová veľkopredajňa nábytku Sconto

Nemecký predajca nábytku Sconto otvorí na jeseň v Bratislave svoj doteraz najväčší obchodný dom na Slovensku aj v Česku. Obchodný dom bude ponúkať nábytok a bytové doplnky na dvoch podlažiach a dá prácu viac ako 100 ľuďom.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave vyrastie nová veľkopredajňa nábytku Sconto
Zdroj: TASR

Spoločnosť Sconto Nábytok, ktorá je súčasťou nemeckého koncernu Höffner, sa rozhodla rozšíriť sieť svojich pobočiek na Slovensku práve predajňou v jeho hlavnom meste. V novovybudovanom nákupnom parku Pharos tak vyrastie priama konkurencia nábytkárskym obchodom Ikea či Kika.

Firma dnes na Slovensku a v Česku prevádzkuje spolu 10 obchodných domov s nábytkom a bytovými doplnkami, vrátane predajní v Nitre a Trnave. Bratislavská predajňa, ktorá k nim o pár mesiacov pribudne, bude najväčšou v rámci oboch krajín. Spoločnosť do projektu investovala celkom 15,5 milióna eur.

Väčšia časť sortimentu bude uskladnená vo vysokoregálovom sklade s plochou takmer 6300 štvorcových metrov (m2). K obchodnému domu patrí aj rozľahlé parkovisko s kapacitou viac než 450 parkovacích mi­est.

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť od roku 2010, v Česku už od roku 1995 a jej obrat na obidvoch trhoch predstavuje takmer 73 miliónov eur. Počas svojej existencie obslúžila viac ako dva milióny zákazníkov.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM