Správy Samospráva

V Bratislave vládne zmätok: Každý si otvorí školy, keď to uzná za vhodné

Samosprávy stále nemajú od hlavného hygienika jasné pravidlá, ako postupovať.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave vládne zmätok: Každý si otvorí školy, keď to uzná za vhodné
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Ani po stredajšom (10. 2.) zasadnutí vlády a zasadnutí regionálneho krízového štábu sa nepodarilo zabezpečiť, aby otváranie škôl v Bratislave prebiehalo predvídateľne a koordinovane. Vyhlásil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo s tým, že regionálny hygienik nevydal nariadenie a aj na nasledujúci týždeň platí iba jeho odporúčanie neotvárať školy v Bratislave pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu.

Zostanú doma?

„Keďže jeho odporúčanie nie je záväzné pre zriaďovateľov škôl, jednotliví zriaďovatelia k nemu pristupujú rôzne. Niektoré súkromné školy sú na rozdiel od verejných škôl otvorené už dnes a zrejme budú aj nasledujúci týždeň,“ uviedol Vallo. Ani COVID automat podľa neho nepomohol tomu, aby boli rodičia včas informovaní, či ich deti budúci týždeň pôjdu či nepôjdu do školy.

Primátor označil za vysoko pravdepodobné, že bratislavskí školáci zostanú aj budúci týždeň doma, ak chodia do niektorej z verejných škôl.

„Starostky a starostovia mestských častí totiž v tejto situácii považujú dištančnú formu štúdia za bezpečnejšiu. Niektorí z nich sú však pripravení tam, kde situáciu v nasledujúcich dňoch lokálne vyhodnotia ako menej rizikovú, školy otvoriť (napríklad Staré Mesto),“ uviedol Vallo. Primátor preto odporúča rodičom, aby sledovali informácie jednotlivých bratislavských mestských častí alebo priamo škôl.

Otváranie škôl v pandémii

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM