Aktualizované Správy Samospráva

Ledva škôlky otvorili, už ich musia zatvárať: Medzi rodičmi aj deťmi sa objavil koronavírus

Situácii sa dalo predísť skorým informovaním riaditeľa materskej školy a ľudí, s ktorými bola pozitívna osoba v kontakte.

Ilustračný obrázok k článku Ledva škôlky otvorili, už ich musia zatvárať: Medzi rodičmi aj deťmi sa objavil koronavírus
Zdroj: TASR/František Iván

Bratislavská mestská časť Podunajské Biskupice od utorka zatvára všetky svoje škôlky. Z materskej školy (MŠ) Komárovská, ktorá bola do piatka 5. februára otvorená pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, totiž jeden rodič oznámil svoju pozitivitu na ochorenie COVID-19 i príznaky u svojho dieťaťa. Samospráva o tom informuje na svojom webe.

Ohrozená škôlka

Starosta Zoltán Pék uviedol, že rodičov prosil, aby pri najmenšom podozrení výskytu choroby u dieťaťa či v rodine nechali dieťa doma a neohrozili tak celé pracovisko. „Práve to sa však stalo,“ poznamenal.

Keďže ostatné deti MŠ Komárovská sa vrátili podľa starostu do svojich kmeňových škôlok a tried, musel konať okamžite na zabránenie možného prenosu ochorenia, a teda až do odvolania zatvoriť prevádzku všetkých škôlok v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti.

„Tejto situácii sa dalo predísť skorým informovaním riaditeľa materskej školy a ľudí, s ktorými bola pozitívna osoba v kontakte. Kontaktoval som aj regionálny úrad verejného zdravotníctva,“ uviedol Pék s tým, že o ďalšej prevádzke materských škôl bude rodičov informovať.

Podobný prípad v Novom Meste

Dočasne uzavrieť museli aj materskú školu na Cádrovej ulici v Novom Meste, ktorá bola otvorená pre deti rodičov pracujúcich v prvej línii. Dôvodom sú prípady ochorenia COVID-19, ktoré sa objavili v rodinách, teda nie priamo u detí alebo zamestnancov škôlky. Informuje o tom starosta Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti.

„Hoci sa ochorenie neobjavilo u žiadneho z detí ani u zamestnancov, ale ‚iba‘ v rodinách, v tejto chvíli celú škôlku dezinfikujeme. Keď sa všetko podarí, od epidemiológov máme zelenú a v stredu by sme mohli opäť otvoriť,“ približuje Kusý.

Ilustračné foto

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM