Webnoviny - Rôzne

V Bratislave sa rozozvučia čínske ľudové nástroje

WEBNOVINY.SK

Slovenský rozhlas Foto: SITA/Ivan Sámel

BRATISLAVA 2. februára (WEBNOVINY) – Fanúšikovia čínskej kultúry budú mať možnosť vypočuť si zvuk tradičných čínskych ľudových hudobných nástrojov naživo v Bratislave. Už v stredu 3. februára sa o 19:30 v Koncertnej sieni Slovenského rozhlasu rozozvučia exotické tóny v podaní Čínskeho národného orchestra. Čínsky novoročný koncert sa uskutoční pod záštitou Ministerstva kultúry Čínskej ľudovej republiky (ČĽR), Veľvyslanectva ČĽR v Bratislave v spolupráci so Združením pre čínske umenie a zábavu.

V rámci koncertu, ktorý je súčasťou európskeho turné čínskych hudobníkov, zaznejú diela popredných čínskych skladateľov, ako sú napríklad Li Huanzhi, Guan Naizhong, Wang Danhong či He Xuntian, ako aj úpravy opery Turandot od Giacoma Pucciniho a Tritsch-Tratsch-Polky od Johanna Straussa.

Čínsky národný orchester, ktorý založili v roku 1960, je štátny orchester spravovaný Ministerstvom kultúry ČĽR. Jeho cieľom je podporovať čínske dedičstvo, čo sa snaží dosahovať zhromažďovaním a aranžovaním starej aj novej hudby. Jeho členovia absolvovali množstvo koncertných turné, v rámci ktorých sa predstavili v Rusku, USA, Francúzsku, Rakúsku, Nemecku, Dánsku, Švédsku, Grécku, Holandsku, Nórsku či Egypte.

Agentúru SITA za organizátorov informoval Milan Stanislav.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM