Správy

V Bratislave sa predstaví netradičné pouličné divadlo z Čiech

Pouličné divadlo Kvelb z Českých Budějovic zahrá v Bratislave počas Staromestského kultúrneho leta predstavenie s názvom Kráľ a cisár Karol IV. - Otec vlasti.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa predstaví netradičné pouličné divadlo z Čiech
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Divadlo je známe svojimi excentrickými bábkami, takže sa bratislavskí diváci majú na čo tešiť. Interaktívna bábka panovníka má až desať metrov a vďaka šikovnej konštrukcii vie napríklad hrať s obecenstvom kol­ky.

S Karolom IV sa aj odfotíte

„Na bábke nášho najvýznamnejšieho panovníka sme si dali záležať. Jeho korunovačné klenoty aj koruna sú vytvorené presne podľa reálnej predlohy, samozrejme vo väčšej mierke. Diváci si s ním budú môcť nielen zahrať spoločenské hry, ale po jeho divadelnej korunovácii aj robiť spoločné fotky,“ povedal principál Pavel Lukas.

Predstavenie prináša do slovenskej metropoly České centrum v Bratislave a agentúra CzechTourism pri príležitosti 700. výročia narodenia Karola IV.

Predstavenie sa uskutoční 19. augusta o 17. hodine na Hviezdoslavovom námestí pred historickou budovou Slovenského národného divadla a v uliciach Starého Mesta.

Predstavenie divadla

Divadlo Kvelb je profesionálne nezávislé divadlo pod vedením riaditeľa, impresária a výtvarníka Pavla Lukasa. Ten sa obklopuje skupinou umelcov, ktorí prepájajú prvky divadelných, výtvarných, cirkusových a iných foriem.

S humorom, nadhľadom a osobitým výtvarným prejavom ponúkajú originálne stvárnenie ľudských vízií a príbehov. Divadlo už vystupovalo v mnohých európskych mestách a na viacerých festivaloch. Kvelb znamená v staršej češtine komoru, klenutú miestnosť aj obchod či krčmu.

Čítajte aj: V Budmericiach sa zišli divadelníci z celého Slovenska

Divadelný festival Kasiopeafest
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM