KAW Rôzne Správy

V Bratislave sa otvoria parky a záhrady. Navštívte zákutia, ku ktorým sa bežne nedostanete

Tohtoročný Víkend otvorených parkov a záhrad sa začína už dnes (9. októbra) a potrvá do nedele.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa otvoria parky a záhrady. Navštívte zákutia, ku ktorým sa bežne nedostanete
7
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Aj hlavné mesto sa zapojí do obľúbeného podujatia, ktoré bude tentoraz prebiehať inak, ako sme zvyknutí.

Naživo aj online

Víkend otvorených parkov a záhrad (VOPZ) bude špeciálny tým, že viaceré lokality na Slovensku sa predstavia len formou online prezentácií. Z pohodlia domova tak môžete nahliadnuť do mnohých krásnych zákutí a dozvedieť sa niečo nové. Ale buďte bez obáv, niektoré záhrady a parky sa predsa len otvoria a budeme môcť vstúpiť dnu aj „naživo“. Informovala o tom Michaela Kubíková z organizácie Národný Trust n.o.

Predstavia sa mnohé verejné i súkromné parky, záhrady, ovocné sady, ukážkové prírodné záhrady, arboréta alebo botanické záhrady, ktoré sú niečím zaujímavé. Budete môcť obdivovať ich históriou, nevšedný príbeh, záhradný dizajn či zbierku rozmanitej zelene.

Počas XII. ročníka podujatia v Bratislave budeme môcť nazrieť do viacerých zelených lokalít. Prvý raz sa verejnosti predstaví záhrada pri Slovenskej katolíckej charite, ako aj zrekonštruovaná záhrada Domu Albrechtovcov.

Prechádzky so sprievodcom

Pre náročnejších návštevníkov v Bratislave sú pripravené aj špeciálne tematické okruhy s odbornými sprievodcami. Otvorená bude aj Kochova záhrada, bývalá Pálffyho záhrada na Zámockej ulici či lokalita Jurajov dvor.

Zaujímavý bude iste okruh, pri ktorom spoznáte cirkevné záhrady v hlavnom meste či slávne palácové záhrady Uhorska. Prechádzku so sprievodcom môžete absolvovať aj v Horskom parku či v Rusovciach.

Všetky otvorené parky a záhrady v Bratislave nájdete TU. Ak máte záujem o tematické prehliadky s pútavým výkladom, vyberte si TU. Program si pozorne preštudujte, niektoré z prehliadok sú platené a musíte sa na ne vopred zaregistrovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM