KAW Správy Samospráva

TÁTO rastlinka mení električkovú trať na pestrý koberec. Kde sa budeme môcť potešiť jej farbami?

Rozchodník, ktorý si už obľúbili obyvatelia Karlovej Vsi, vysadia aj na ďalších modernizovaných električkových tratiach.

Ilustračný obrázok k článku TÁTO rastlinka mení električkovú trať na pestrý koberec. Kde sa budeme môcť potešiť jej farbami?
7
Galéria

Karloveská električková radiála rozkvitla už v máji tohto roka. Sukulentné trvalky rodu Sedum (Rozchodník), ktoré spríjemňujú jej vzhľad, nie sú náročné na starostlivosť a netreba ich zavlažovať.

Farebná radiála

Rozchodník bol v prvej etape zasadený od zastávky Molecova po obratisko v Karlovej Vsi. Teraz ním skrášlili úsek od tunela po zastávku Botanická záhrada.

„V minulosti bol osadený na úseku od Miestneho úradu Karlova Ves po zastávku Borská, teraz ho osádzame od Segnerovej v smere do centra,“ napísal na sociálnu sieť primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Rozchodník je zaujímavou rastlinkou, ktorá tiež pohlcuje zvuk a zadržiava vodu.

Momentálne je zelený, na jar sa sfarbí do žlta a v lete môže byť aj hnedý. Netreba sa zľaknúť, hnedá farba neznamená, že vysychá. Po daždi sa vždy spamätá a prosperuje ďalej.

Ako Bratislava24 ubezpečila hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová, ak by nastal nejaký problém, na rozchodník sa vzťahuje záručná doba a zhotoviteľ má povinnosť starať sa oň ešte ďalšie tri roky po výsadbe.

Dobrou správou je tiež to, že pestrý rozchodník by mal pribudnúť aj na ďalších modernizovaných električkových tratiach.

🌱Rozchodník sfarbí električkovú trať na dvoch úsekoch Dúbravsko-karloveskej radiály Práce na modernizácii...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Wednesday, October 7, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM