Rôzne Správy

Bývate v Ružinove? Parkovacia politika sa mení, PREHĽAD miest, kde si nerezidenti ZAPLATIA

Zmeny v parkovaní odštartujú v starom Ružinove, od mája by sa mali pridať aj ďalšie lokality mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Bývate v Ružinove? Parkovacia politika sa mení, PREHĽAD miest, kde si nerezidenti ZAPLATIA
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa rozšíri o lokalitu Starý Ružinov – východ.

PAAS v Ružinove

Od stredy (23. marca) tu nebude môcť počas pracovných dní od 14.00 do 6.00 hod. v lokalite parkovať nikto, kto nie je zaregistrovaný v systéme PAAS. Na svojom webe o tom informuje mestská časť Ružinov.

Starý Ružinov patrí podľa samosprávy medzi miesta, kde je parkovanie najzložitejšie.

„Preto to bude práve jeho časť "východ“ (medzi ulicami Jégého, Trnavská, Bajkalská a Záhradnícka), ktorá bude ako prvá začlenená do celomestskej parkovacej politiky,“ spresnila mestská časť.

Kontrola parkovania

Rovnako od stredy 23. marca sa začne aj kontrola parkovania v zóne. Držitelia rezidentských kariet budú môcť parkovať neobmedzene, ale nerezidenti si za parkovanie v pracovných dňoch od 14.00 do 6.00 hod. zaplatia 1,50 eura za hodinu. Ružinov avizuje, že do leta sa regulované parkovanie má rozšíriť na celé Nivy.

Od mája ďalšie lokality

Bratislavský parkovací asistent (PAAS) by sa mohol v máji rozšíriť o ďalšie dve lokality na území Ružinova. Ide o lokalitu Starý Ružinov – západ a zónu 500 bytov. Pripomienky k návrhu projektu organizácie dopravy môžu obyvatelia posielať do 24. marca prostredníctvom e-mailovej adresy parkovanie@bratislava.sk.

„Značenie plánujeme spoločne s mestskou časťou zrealizovať v priebehu apríla a reguláciu spustiť začiatkom mája. O presnom termíne budeme vopred informovať,“ informuje hlavné mesto na sociálnej sieti.

V zóne 500 bytov, kde už nejaký čas funguje miestna pilotná regulácia parkovania, sa zmenia hlavne zvislé dopravné značky. Samotné vyznačenie parkovacích miest ostane podľa magistrátu z veľkej časti rovnaké, ako je tomu doteraz. Zásadnejšou zmenou značenia prejde oblasť Starý Ružinov – západ. V rámci prípravy regulácie budú vyznačované nové parkovacie miesta a pásy, cik cak čiary pre krátkodobé zastavenie a ďalšie vodorovné aj zvislé dopravné značenie.

„Do leta príde k rozšíreniu zóny na celú oblasť Nív – od Starého Mesta až po Bajkalskú ulicu. Obyvatelia 500 bytov a Starého Ružinova – západ tak budú zároveň rezidentmi celej zóny Nivy a rezidentská parkovacia karta bude platiť v celej zóne,“ približuje bratislavský magistrát.

PAAS začal od 10. januára platiť v prvých troch lokalitách, a to Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Od 23. marca sa systém rozšíri o lokalitu Starý Ružinov-východ a od 21. apríla o zónu Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste.

Zdroj: Bratislava - Magistrát

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM