Aktualizované Nina Táborská Rôzne

V Bratislave sa dnes skrášľovali zastávky. Dobrovoľníkov neodradilo ani nepriaznivé počasie

Aj vám prekážajú grafity na zastávkach či postŕhané cestovné poriadky? Pridať sa k dobrovoľníkom z Bratislavského okrášľovacieho spolku, zástupcom Namaľuj CiTy a Dopravného podniku či študentom sa mohol každý. Čistili a okrášľovali sa zastávky zničené vandalmi.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa dnes skrášľovali zastávky. Dobrovoľníkov neodradilo ani nepriaznivé počasie
Zdroj: TASR

Dnes ráno sa skupina 50 dobrovoľníkov v rámci medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm rozhodla vyčistiť desiatky zastávok.

Bratislavský okrášľovací spolok v tejto aktivite nie je žiadny nováčik. Okrášľovanie hlavného mesta, s podporou dobrovoľníkov, organizuje pravidelne. Tentokrát sa snažili poukázať na aktuálny problém, ktorým sú grafity na zastávkach mestskej hromadnej dopravy.

V spolupráci s Ekotopfilmom, dobrovoľníkmi Namaľuj CiTy! a Dopravným podnikom Bratislava, sa dobrovoľníci rozhodli zorganizovať projekt zameraný na čistenie vybraných zastávok MHD v Bratislave.

Podujatie podporili študenti zo City university, Stredná odborná škola chemická Vlčie hrdlo, Stredná odborná škola podnikania Strečnianska.

Do práce sa všetci pustili už o deviatej ráno. Z konečnej zastávky električiek v Ružinove postupovali dobrovoľníci smerom k zastávke Trnavské mýto. Druhá skupina začínala na zastávke Botanická záhrada v Karlovej Vsi, odkiaľ sa posunula na Molecovu. Obe skupiny sa stretli na zastávke Trnavské mýto, ktorá taktiež dostala novú tvár.

Všetok materiál na prácu, ako aj občerstvenie bolo pripravené. Ako odmena čakala na zúčastnených okružná jazda historickou električkou. Vyrazilo sa o 14:30 z Trnavského mýta.

Zastávky MHD sú každodenne cieľom vandalov, ktorí ich pravidelne poškodzujú, strhávajú cestovné poriadky, nelegálne vylepujú plagáty a znehodnocujú graffiti nápismi. „Túto iniciatívu si DPB váži a verí, že aj táto aktivita upozorní na závažný problém vandalizmu v našom hlavnom meste,“ informuje podnik.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM