Nina Táborská Kultúra

Pre tých, ktorým nie je ľahostajné životné prostredie: Štartuje filmový festival Ekotopfilm

Najstarší a najväčší svojho druhu. Medzinárodný festival filmov, ktorý sa každý rok koná v októbri v hlavnom meste - Ekotopfilm, opäť prinesie okrem pútavých filmov z celého sveta aj rôzne besedy, prednášky, workshopy, výstavy, či aktivity. Tak ako každý rok, zadarmo!

Ilustračný obrázok k článku Pre tých, ktorým nie je ľahostajné životné prostredie: Štartuje filmový festival Ekotopfilm
Zdroj: TASR

Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm je určený pre širokú verejnosť. V Bratislave bude prebiehať od 20.10.14 do 24.10.2014 v Hoteli Tatra. Ponúkne krásne, dokumentárne, pútavé filmy z celého sveta na tému trvalo udržateľného rozvoja.

Najstarší festival tohto typu na svete predstaví počas piatich dní až osemdesiat dokumentov z celého sveta, ktorých spoločnou témou sú ľudia, príroda a životné prostredie.

Skutočné príbehy na Ekotopfilme

Tento ročník sa okrem iného zameral aj na prívlastky v súčastnoti spájané s moderným životným štýlom „Eko“ a „Bio“ a tiež na celosvetový problém, ktorým je plytvanie potravinami.

Ťahákom budú skutočné príbehy, jedným z najlákavejších filmov je novinka reportéra TV JOJ Michala Rybanského s názvom Na úteku. Priblíži v ňom hneď niekoľko žien, ktoré sa popasovali s osudom a dokázali zmeniť svoje životy.

„Návštevníci môžu tešiť na diskusie s tvorcami filmov, množstvo zaujímavých prezentácii na tému voda, odpady či zdravá výživa. Odporúčam aj exkluzívnu výstavu fotografii z rozvojových krajín aj Trh Prosperity,“ povedal generálny riaditeľ festivalu Peter Lím.

Program pre každého

Ako informujú organizátori, súčasťou festivalu budú zaujímavé prednášky, workshopy, prezentácie, tvorivé dielne, výstava fotografií, predajné stánky, škola varenia.

Filmy sú premietané v doobedných hodinách pre deti základných a stredných škôl, v poobedných hodinách od 17:00 hod pre mládež a dospelých.

Festival je rozdelený do viacerých tematických zón. Vo filmovej sa budú premietať filmy a čo je najlepšie, po filme budú mať návštevníci možnosť diskutovať s tvorcami. Vo Food zóne sa budú ochutnávať zdravé jedlá a 100% organická káva z Ekvádoru. V Sale zóne sa zase predvedú technické novinky, ktoré šetria životné prostredie. Nebude chýbať ani Creative zóna s pestrými workshopmi. V Junior zóne je pre tých najmenších pripravený hravý a zároveň náučný program.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM