Andrea Mesarčíková Rôzne

V Bratislave sa cez víkend predstaví viac ako 600 tanečných párov

V Bratislave sa cez víkend predstaví vyše 600 tanečných párov z 21 krajín sveta.

Toľko sa ich prihlásilo do Dunajského pohára, ktorý vyvrcholí 14. až 15. augusta. Sobota bude patriť predovšetkým latinskoamerickým a nedeľa štandardným tancom.
Ide o jedno z najstarších a najvýznamnejších európskych podujatí, počas ktorého diváci uvidia 28 tanečných súťaží v rôznych kategóriách. Uskutoční sa pod záštitou primátora hlavného mesta Andreja Ďurkovského.
Pozvanie na súťaž prijalo 12 párov prvej 20-ky svetového rebríčka Medzinárodnej federácie tanečného športu (IDSF) v štandardných a latinskoamerických tancoch, majstrov a vicemajstrov sveta a 14 finalistov majstrovstiev sveta a Európy. Zo slovenských tanečných párov nebude chýbať kompletná špička na čele s párom Denis Bulanov – Yulia Pyrkhova či majstri SR v latinskoame­rických tancoch Jirko Hein a Lucia Krnčanová.
V tomto roku na festivale pribudne súťaž Open Dance Show, ale i nové kategórie bodovacích súťaží, aby sa umožnila slovenským tanečníkom konfrontácia s ich kolegami zo svetovej špičky. Šesť súťaží v štandardných a latinskoamerických tancoch Dunajského pohára je zaradených do najvyššej kategórie súťaží IDSF.
TASR informovala hovorkyňa primátora Bratislavy Beatrice Szabóová.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM