ELA Rôzne Správy

V Bratislave otvorili DVE nové nabíjacie stanice pre elektromobily

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) pokračuje vo výstavbe nabíjacích staníc pre elektromobily.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave otvorili DVE nové nabíjacie stanice pre elektromobily
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Najnovšie pribudli dve nové nabíjacie stanice v jeho areáli v Bratislave na Mlynských nivách 44/a. Majú výkon 22 kilowattov (kW) a postupne budú slúžiť nielen zamestnancom a zákazníkom SPP, ale aj širokej verejnosti.

Nové nabíjacie stanice vznikli vďaka spolupráci najväčšieho dodávateľa energií SPP a spoločnosti ABB, informuje SPP na svojom webe.

„Spustenie ďalších nabíjacích staníc do prevádzky potvrdzuje náš zámer vnímania značky SPP ako nového hráča v oblasti verejného nabíjania elektromobilov. V súčasnosti sa sústreďujeme najmä na rozvoj internej infraštruktúry nabíjania pre náš vozový park, ktorá zároveň bude slúžiť nielen pre našich zákazníkov, ale aj širokú verejnosť,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ SPP Vojtech Ferencz.

SPP otvoril dve nabíjacie stanice pre elektromobily s troma nabíjacími bodmi vo svojom areáli na Moldavskej ceste v Košiciach. Využívať ich môže aj verejnosť.

Rozširovanie možností využívania elektrickej energie ako alternatívy v doprave, ktorá neprodukuje takmer žiadne emisie a hluk v porovnaní s konvenčnými palivami, patrí k novým prioritám SPP.

Spoločnosť pokračuje v ďalšej fáze výstavby 33 nabíjacích staníc s najmenej dvoma nabíjacími bodmi vo svojich areáloch po celom Slovensku. To znamená, že do roku 2025 vznikne na Slovensku vďaka SPP najmenej 66 nových miest na nabíjanie elektrovozidiel.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM