Ľubomír Hudačko Správy

V Bratislave otvoria tri nové pobočky pôšt: Okrem toho sa budú rekonštruovať ďalších 1500

Na Lovinského ulici v Bratislave otvoria koncom roka novú pobočku pošty, k nej pribudnú ďalšie aj v obchodných centrách. Dobrou správou je, že ďalšie investície sa budú týkať aj bezbariérovosti, celkovo Slovenská pošta plánuje rekonštruovať ďalších 1500 pobočiek.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave otvoria tri nové pobočky pôšt: Okrem toho sa budú rekonštruovať ďalších 1500
Zdroj: Dnes24.sk

Zároveň plánuje vďaka pozitívnemu hospodárskemu výsledku investovať do rekonštrukcií ďalších z viac ako 1500 existujúcich pobočiek.

Budú poskytovať komplexné potfólio služieb

Zriadené v priebehu tohto roka budú nové pobočky v obchodných centrách Eurovea a Bory Mall. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Stanislava Pondelová. „Stratégiou Slovenskej pošty je umiestňovať nové pobočky do obchodných centier s vysokou koncentráciou obyvateľstva práve pre lepší komfort zákazníkov. Služby sú ľahko dostupné počas celého týždňa, vrátane víkendu. Klienti v tomto smere určite ocenia aj bezproblémové parkovanie s dostatočným počtom miest,“ uviedol generálny riaditeľ SP Tomáš Drucker.

Pošty v obchodných centrách Eurovea a Bory Mall budú poskytovať komplexné portfólio služieb. „Účelnú obsluhu zákazníkov a minimalizáciu čakania zabezpečí nový vyvolávací systém, ktorý bude smerovať zákazníkov k priehradkám podľa vybranej služby,“ priblížila Pondelová s tým, že priehradky budú mať moderný dizajn.

Vlani sa zrekonštruovali desiatky pôšt

Súčasťou pobočiek bude aj integrované obslužné miesto, na ktorom si klienti budú môcť vybaviť výpis z obchodného registra na právne účely, výpis z listu vlastníctva alebo z registra trestov. Pobočka Bory Mall bude mať rozlohu 320 štvorcových metrov (m2), pošta v Eurovei 178 m2. Slovenská pošta plánuje v roku 2014 investovať do rekonštrukcií pôšt celkovo viac ako 3 milióny eur. Z toho konkrétne do veľkých aj drobných stavebných úprav 2 602 000 eur, do sťahovania pobočiek 317 000 eur a do bezbariérových prístupov 96 000 eur.

Predmetom investícií spoločnosti bude rekonštrukcia priehradiek, vybudovanie bezbariérových prístupov pre hendikepovaných klientov a mamičky s kočíkmi, sťahovanie pobočiek do modernejších objektov, klimatizované priestory či atraktívnejší dizajn pôšt. V minulom roku bolo zrekonštruovaných tridsaťšesť pôšt. Náklady na všetky rekonštrukcie a presťahovanie pôšt predstavovali 2 062 000 eur.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM