Nina Táborská Rôzne

V Bratislave odštartoval najväčší piknik v meste: Na Food Festivale sa oddnes varí, pečie a dokonca aj bloguje

Včera večer sa na Bratislavskom hrade začal ochutnávkou vín najväčší piknik v meste, obľúbený Slovak Food Festival 2015. Už dnes sa môžete tešiť na jarnú bryndzu, pivárske špeciality, taliansku kuchyňu, dezerty plné zdravia, známe tváre a hlavne množstvo vynikajúceho jedla a bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave odštartoval najväčší piknik v meste: Na Food Festivale sa oddnes varí, pečie a dokonca aj bloguje
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

V poradí šiesty ročník gurmánskeho podujatia Slovak Food Festival vám ponúkne pestrý program, ktorí si pre vás pripravili organizátori spolu so 65 vystavovateľský­mi stánkami. Počas štyroch dní sa vám predstavia desiatky hotelov, reštaurácií, vinárstiev, pivovarov a kvalitných domácich potravinárskych výrobcov. Tešiť sa môžete napríklad na WineArt, Božské mafiny, Kamenný mlyn, BeAbout, Pivovar Sessler, Le Beef, Pán Králiček, Cukráreň Azalku, Husacie a kačacie hody, Poľnú kuchyňu a veľa iných.

Vstup na festival je voľný, na ochutnávanie všetkých pochúťok je potrebné zameniť vaše peniaze za DOXX festivalové kupóny, ktoré zakúpite v areáli festivalu. Jeden DOXX má hodnotu 1,2 eur, najmenej je možné zakúpiť 5 kupónov. Za 20 kupónov dostanete aj bonus – knihu Adriany Polákovej Cukráreň. Za každých desať zakúpených kupónov zase dostanete minerálnu vodu.

„Na Food festivale sme už po tretíkrát. V prvom rade ide o podujatie, ktoré nám aj ostatným prevádzkam dáva možnosť odprezentovať sa inde ako v samotnej reštaurácii, a tak aj zákazníkom priamo ukázať, ako vzniká jedlo v našej kuchyni. Môžu na vlastné oči vidieť z akých surovín sa pripravujú jedlá a dať nám aj hneď priamu spätnú väzbu,“ povedal pre Bratislava24.sk Robert Ordog z reštaurácie BeAbout.

Okrem „stálic“ v programe, akými sú súťaž médií vo varení, živé pódiové šou a súťaže, prináša najväčší food festival na Slovensku novinku v podobe exhibície foodblogerov. Hlavné pódium tak nebude hostiť len kuchárskych majstrov, známe mediálne tváre, ale aj „online“ hviezdy. Na živo sa vám predstavia Zuzana Frešo (BeFresh), Peter Šiška (Kuchár Pepe), či Lenka Mančíková (Zdravé pečenie)

Víkend plný chutí a pohody

Festival pokračuje aj počas celého víkendu. V sobotu popoludní je na programe šiesty ročník populárnej súťaže médií vo varení. Známe tváre, hlasy a mená slovenských médií sa stretnú, aby vám ukázali svoje kulinárske zdatnosti. Súťažnou témou tohto ročníka je Sviežo a hravo.

Hlavnou hviezdou záverečného dňa bude šéfkuchár Vojto Artz, ktorý je od začiatku festivalu jeho odborným garantom. Tento držiteľ viacerých medzinárodných ocenení v gastronomických súťažiach si vyberie z divákov štyri dvojice, ktoré si s ním navaria inšpiratívny obed.

Food Festival myslel aj na tých najmenších. V detskom kútiku sú pripravené školy varenia, kde sa deti môžu naučiť aj to, ako sa po jedle dobre starať o detský chrup.

V rámci ekologického konania môžete priniesť na festival použitý kuchynský olej a odovzdať ho v stánku spoločnosti Slovnaft a Rest Oil, za čo dostanete darček.

Jedlo, hudba pohoda. V prípade, že sa počasie počas víkendu zlepší, k dispozícii budete mať deky, aby vášmu pikniku v tráve už nič nechýbalo. Rovnako tak je v celom areáli zabezpečená voda, aby ste si po jedle mohli umyť ruky. Pokazenú náladu z nepriaznivého počasia by vám mohla vylepšiť už len samotná vôňa jedla, ktorá sa šíri celým festivalom.

Zdroj: Bratislava24.sk / Tasr

Slovak Food Festival 2015
4
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM