Aktualizované Rôzne Správy

V Bratislave je dnes viacero PROTESTOV. Niektoré skupiny sa snažia BLOKOVAŤ premávku

Protestujúci sa snažia upozorniť na seba a zablokovať dopravu. Polícia na protestoch zatiaľ nezaznamenala narušenie verejného poriadku.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave je dnes viacero PROTESTOV. Niektoré skupiny sa snažia BLOKOVAŤ premávku
4
Galéria

V širšom centre hlavného mesta je v súčasnosti viacero protestov. Niektoré skupiny sa snažia blokovať premávku. Upozorňuje na to Mestská polícia Bratislava.

Dav, ktorý sa popoludní stretol pred Prezidentským palácom, si to neskôr nasmeroval pred Parlament. Stretnutie, na ktorom sú stovky ľudí, má názov SLOVENSKO ZA MIER! – protest proti americkým základniam na Slovensku.

Mestská polícia Bratislava a Polícia SR – Bratislavský kraj robia všetko preto, aby bol život obyvateliek a obyvateľov Bratislavy čo najmenej dotknutý,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

Muži zákona zároveň upozorňujú na možné komplikácie v okolí hradu, Grasalkovičovho paláca alebo Úradu vlády.

Rátajte s možným meškaním,“ informuje polícia.

Bez narušení

Polícia na stredajších protestoch v Bratislave zatiaľ nezaznamenala prípady narušenia verejného poriadku. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. „Situáciu na území hlavného mesta SR Bratislavy v súčasnej dobe aj naďalej monitorujeme,“ uviedol.

Mestská polícia Bratislava počas dňa informovala o viacerých protestoch v širšom centre hlavného mesta. Niektoré skupiny sa snažili blokovať premávku. Popoludní na policajné oddelenie v tejto súvislosti predviedli jednu osobu pre opakované nerešpektovanie výzvy verejného činiteľa.

Stovky ľudí v stredu popoludní protestovali proti obrannej dohode s USA pred Prezidentským palácom v Bratislave. Cieľom zhromaždenia s heslom „Slovensko, bráň si svoju slobodu a suverenitu!“ bolo odmietnutie amerických základní na území Slovenska. Organizovali ho viaceré občianske združenia.

Slovensko si nedáme

Pred Národnou radou (NR) SR v Bratislave v stredu protestovali stovky ľudí proti obrannej dohode s USA. Zhromaždenie organizovala mimoparlamentná Republika.

Na proteste vystúpili viaceré osobnosti. Počas prejavov namietali zmluvu s USA a tiež prítomnosť amerických vojsk na Slovensku, kritizovali aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. Účastníci protestu skandovali heslá ako „Slovensko si nedáme“ a podobne.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM