Aktualizované Rôzne Správy

V Bratislave husto sneží. Tvoria sa kolóny, nehody a problémy má aj MHD

Dispečing Dopravného podniku Bratislava vyhlásil na 12:00 hod. celomestský zásah na čistenie obratísk, tratí, vozovní a zastávok MHD, ktoré má v správe.

Zdroj: Dnes24.sk

V Bratislave momentálne husto sneží. Vodiči preto na viacerých úsekoch hlásia kolóny a nehody. Problémy má aj bratislavská MHD.

Problémy MHD

Problém mala aj trolejbusová doprava na Kramároch a na Kollárovom námestí, kde bola zdržaná premávka trolejbusov. Linky MHD na Kramároch, Kolibe a Hlavnej stanici sa postupne obnovujú od 13:00 hod. obojsmerne. Premávka mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave je pre utorkové sneženie postupne obnovovaná aj v niektorých kopcovitých terénoch. Obnovená je aktuálne premávka na Dlhé diely v Karlovej Vsi, ale tiež na Kramáre, cez Palisády a na Drotársku cestu.

Premávka autobusov je aktuálne zdržaná na Harmincovej, dôvodom je prekážka na komunikácii.

DPB informuje, že od 12:10 hod. linka 56 neobsluhuje zastávku Shopping Palace v smere do Rače. Linka 64 nejazdí pre problémy trolejbusov na Hroboňovej.

Aktuálne informácie o premávke MHD nájdete TU.

Nehody a kolóny

Dispečing Dopravného podniku Bratislava vyhlásil na 12:00 hod. celomestský zásah na čistenie obratísk, tratí, vozovní a zastávok MHD, ktoré má v správe.

Zelená vlna RTVS hlási dopravné nehody na nábreží za bývalým PKO smerom do Karlovej Vsi, na Tomášikovej pri Kuchajde, na Staromestskej v smere na Most SNP i na kruhovom objazde pri nákupnom centre smerom do Lamača. Kolóny sa tvoria v Bratislave na diaľnici D1 za Zlatými pieskami smerom na Prístavný most, vodiči sa v nich môžu zdržať až 40 minút. Vodiči si asi 20 minút počkajú v kolóne aj na Slovnaftskej smerom do centra.

Stella centrum hlási kolóny na diaľnici D2 za Stupavou v smere do Bratislavy. V hlavnom meste sa vodiči do 15 minút zdržia aj na Račianskej, na D1 pred vjazdom do Bratislavy a pred Prístavným mostom. Taktiež aj z bratislavských Vajnôr v smere do centra mesta, v Dunajskej Lužnej do Rovinky a Bratislavy, či v Moste pri Bratislave, Ivanke pri Dunaji i Bernolákove v smere do Bratislavy.

Meškajú aj prímestské autobusy

Prímestské autobusy meškajú na všetkých smeroch približne 20 minút, niektoré spoje do 30 minút, uviedla to hovorkyňa spoločnosti Slovak Lines Eva Vozárová.

„Na linkách jazdiacich medzi Bratislavou a Rakúskom nemáme zaznamenané žiadne meškania, autobusy na linke Bratislava – Schwechat – Viedeň aj na linke BA – Wolfsthal – Hainburg jazdia podľa cestovného poriadku,“ poznamenala Vozárová.

Snehové jazyky a záveje

Postupne sa podľa meteorológov rozfúkava aj vietor, ktorý bude vytvárať snehové jazyky a záveje. „Dopravná situácia bude v utorok v západnej polovici Slovenska veľmi zlá, na cestách treba byť veľmi opatrný,“ odporúča SHMÚ.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Sneh na bratislavských cestách / Snehová kalamita
16
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM