Správy

V Bratislave budú pred Vianocami posilnené hliadky, pribudli zábrany

V okolí Hviezdoslavovho námestia boli aj tento rok inštalované železobetónové zábrany, ktoré majú zabrániť vjazdu vozidiel na verejné priestranstvo.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave budú pred Vianocami posilnené hliadky, pribudli zábrany
9
Galéria
Zdroj: TASR

Polícia v súvislosti s tohtoročným vianočným obdobím posilní hliadky v hlavnom meste. Zvýšený výkon služby budú zabezpečovať policajti všetkých zložiek Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave, a to najmä poriadkovej, dopravnej, ako aj kriminálnej polície.

Posilnené hliadky a zábrany

Opatrenia budú vykonávané za účelom pokojného prežitia vianočných sviatkov, s dôrazom na nerušený priebeh vianočných trhov, osláv Nového roka a sprievodných podujatí. Policajti budú dohliadať na ochranu života, zdravia a majetku na verejne prístupných miestach, kde je predpoklad centralizovania väčšieho počtu ľudí. Najvyššia koncentrácia sa očakáva práve v historickej časti Starého Mesta.

Na žiadosť Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I boli v priebehu piatkových doobedňajších hodín v okolí Hviezdoslavovho námestia inštalované železobetónové zábrany, ktoré majú zabrániť vjazdu vozidiel na verejné priestranstvo. Na Hlavnom námestí budú počas vianočných sviatkov za týmto účelom využívané tzv. mechanické zátarasy (pullery).

Pozor na zlodejov!

V spolupráci s príslušnou mestskou časťou bude polícia s prihliadnutím na konkrétne špecifiká lokality dohliadať na verejný poriadok a bezpečnosť viacerými opatreniami, ako napríklad pešie hliadkovanie, monitorovanie odstavných plôch a parkovísk či kontrola možných prístupových ciest.

Polícia v tejto súvislosti vyzýva aj verejnosť k zvýšenej opatrnosti. „Uvoľnená vianočná atmosféra je príležitosťou na páchanie majetkovej trestnej činnosti. Nepozornosť občanov počas návštevy nákupných centier, vianočných trhov či iných miest a podujatí, kde sa sústreďuje veľké množstvo ľudí, môžu zneužiť najmä vreckoví zlodeji,“ upozorňuje Veronika Slamková z Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Vzhľadom na to odporúča občanom, aby si dávali pozor na svoje peňaženky, osobné doklady a iné cennosti, nenechávali ich na miestach, odkiaľ je ich možné ľahko vybrať a za každých okolností mali svoje tašky a kabelky pod kontrolou.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM