Aktualizované Kultúra

Toto mnohým ľuďom chýbalo: V Bratislave mal byť prvý veľký koncert s publikom!

Na pódiu to mali rozbaliť dve známe kapely. Žiaľ, plány organizátorom zmenilo počasie.

Ilustračný obrázok k článku Toto mnohým ľuďom chýbalo: V Bratislave mal byť prvý veľký koncert s publikom!
Zdroj: TASR

AKTUALIZOVANÉ: Avizovaný prvý tohtoročný koncert s publikom sa napokon neuskutoční. Akciu museli organizátori zrušiť v dôsledku nepriaznivej predpovede počasia.

"Mrzí nás to, ale predpoveď počasia na najbližšie dni nevyzerá dobre. Strechou nechránené pódium je pre muzikantov rizikom a taktiež diváci by určite nemali komfort, keďže počas podujatia by museli podľa platných nariadení sedieť. V amfiteátri sú drevené lavičky, ktoré sú v daždivých dňoch nepoužiteľné.“ potvrdil nútené anulovanie koncertu organizátor podujatia František Tököly.

„Nový termín ostáva otvorený, je možné, že si počkáme až na ďalšie zlepšenie pandemickej situácie a prechod do zelenej zóny, ktorá výrazne uľahčí organizovanie kultúrnych podujatí,“ dodal.

Ľuďom dlhodobo chýbalo nielen posedenie na terase reštaurácie či cvičenie vo fitku. Úpenlivo čakali aj na to, kedy si budú môcť zaspievať na koncerte so svojou obľúbenou kapelou.

Konečne naživo!

„Dlho všetci žijeme v situácii, keď sa tešíme správe, že sme negatívni a správa, že sme pozitívni znamená problém. Situácia sa zlepšuje, preto je čas vrátiť slovu pozitívny svoj pravý zmysel,“ pozývajú na prvý veľký tohtoročný koncert jeho organizátori. Odštartuje už tento piatok (14. mája) v v račianskom amfiteátri v Bratislave.

Na pódiu to rozbalia známe kapely Le Payaco a Darkness Positive. K dispozícii je 400 lístkov. Akcia to teda bude vzhľadom na obdobie pandémie dosť veľká.

Podľa kultúrneho covid semaforu sú povolené v exteriéri akcie s maximálnym počtom 500 hostí a pri zaplnení celkovej kapacity maximálne na 50 percent.

Pozor na pravidlá

Návštevníci musia dodržať všetky aktuálne platné pravidlá. Pri vstupe do areálu amfiteátra budú mať 4 možnosti. „Každý hosť koncertu sa musí pri vstupe preukázať buď PCR testom nie starším ako 72 hodín, alebo ATG testom nie starším ako 24 hodín, alebo preukázať prekonanie COVID pred nie viac, ako 180 dňami, alebo preukázať doklad o zaočkovaní druhou dávkou mRNA vakcíny, teda Pfizer, alebo Moderna pred minimálne 14 dňami, alebo o zaočkovaní prvou dávkou vektorovej vakcíny /AstraZeneca/ pred minimálne 4 týždňami,“ píšu organizátori.

Samozrejmosťou je aj to, že budú mať počas celého pobytu v areáli prekryté dýchacie cesty rúškom, alebo respirátorom.

Dvojkoncert Le Payaco a Darkness Positive bude od 18.00 do 20.00 hod., aby sa diváci dostali domov do oficiálneho zákazu vychádzania.

Organizátor podujatia František Tököly vníma koncert ako test. „Predpredaj lístkov sme spustili v pondelok (10. mája), je možné, že skončíme v strate, to však teraz pre nás nie je dôležité. Chceme to skúsiť a ukázať aj ostatným, že nie je na čo čakať,“ povedal pre Denník N.

Viac o kultúre v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM