KAW Rôzne Správy

V Bratislave a okolí sa rozsvecujú Srdcia vďaky. Komu je určené toto milé gesto?

Takéto srdcia postupne kolujú po celom svete. Objavili sa už v Mexiku, Anglicku, Francúzsku, Maďarsku aj Rakúsku.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave a okolí sa rozsvecujú Srdcia vďaky. Komu je určené toto milé gesto?
7
Galéria

Slovensko má za sebou náročný rok boja s pandémiou a ešte niekoľko neľahkých mesiacov pred sebou. Od začiatku si uvedomujeme, že za plné nasadenie, obetavosť a starostlivosť vďačíme najmä zdravotníkom.

Žiariace srdcia

Svetom sa rozbehol ako vďaka ľuďom v prvej línii zaujímavý projekt. Ide o maketu srdca, ktoré sa v noci rozsvieti a jeho červenú žiaru vidieť už z diaľky.

Umiestnením srdca na vhodnom mieste chcú jednotlivé mestá a mestské časti vyjadriť poďakovanie, podporu a uznanie všetkým obetavým ľudom v prvej línií v boji proti pandémii spôsobenej vírusom COVID-19.

Takéto srdcia postupne kolujú po celom svete – či už po Mexiku, Anglicku, Francúzsku, Maďarsku, Rakúsku. Objavili sa aj v rôznych častiach Bratislavského kraja. V Pezinku mali takéto srdce pred pár týždňami, neskôr bolo v Stupave, Devínskej Novej Vsi či vo Vajnoroch. Aktuálne sa dve takéto srdcia rozsvietili v Podunajských Biskupiciach.

„Srdcia môžete vidieť na Trojičnom námestí pred miestnym úradom a na sídlisku Medzi jarkami, pri základnej škole Bieloruská 1. Verím že aj Vám sa budú páčiť, bojovníkom v prvej línií prinesú silu a všetkým tým, ktorých sa akýmkoľvek spôsobom dotkla, alebo poznačila pandémia COV-19, aspoň záblesk radosti a svetielko nádeje,“ informoval na sociálnej sieti starosta Podunajských Biskupíc Zoltán Pék.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM