Eva Sládková Rôzne

Pekná iniciatíva. Reštaurácie varia zadarmo zdravotníkom v prvej línii

Majitelia reštaurácií v týchto dňom prichádazjú o tržby a rozmýšľajú, z čoho budú žiť. Aj tak ale bezplatne pomáhajú lekárom a sestrám.

Ilustračný obrázok k článku Pekná iniciatíva. Reštaurácie varia zadarmo zdravotníkom v prvej línii
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Niekoľko reštaurácií v Bratislave už týždne nosia jedlo lekárom, sestrám a ďalšiemu zdravotníckemu personálu v nemocniciach a to celkom zadarmo.

„Univerzitná nemocnica Bratislava je vďačná za takúto nezištnú pomoc všetkým, ktorí sa rozhodli pomáhať,“ napísali vďační zdravotníci na stránke nemocnice.

Jedlo zdravotníkom

Projekt #jedlozdravotnikom má pomôcť lekárom, sestričkám a inému zdravotníckemu personálu zabezpečiť bezplatnú teplú a plnohodnotnú stravu. V Bratislave v spolupráci s Univerzitnou Nemocnicou Bratislava iniciátori z portálu menucka.sk koordinujú donášku jedál do niekoľkých zdravotníckych zariadení. Vyzývajú tiež reštaurácie, ktoré chcú a môžu, aby sa pridali.

Nielen Bratislava

Projekt zatiaľ funguje v Bratislave, ale iniciátori ho chcú rozšíriť aj do ďalších slovenských miest. Lekári, sestričky a zdravotníci si to určite zaslúžia. Informácia o tom, ako sa môžeme my všetci zapojiť nájdete na webe Jedlo zdravotníkom.

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM