Rôzne

V blízkosti Sadu Jana Kráľa budú po zotmení svetelné umelecké inštalácie a atrakcie

Administratívna budova získala v tomto roku uznávaný zelený certifikát BREEAM In-Use Excellent v dvoch hodnotených oblastiach – technický stav a manažment budovy.

Ilustračný obrázok k článku V blízkosti Sadu Jana Kráľa budú po zotmení svetelné umelecké inštalácie a atrakcie
4
Galéria

Známa silueta Bratislavy – administratívna budova Aupark Tower – sa počas októbrových nocí zmení na lesopark. Fasádu budovy bude totiž od piatka 6. októbra každú noc zdobiť svetelná vizualizácia Close to the nature (Blízko k prírode).

Strata nábrežia

Špeciálna projekcia prírody odkazuje netradičným spôsobom na zelenú certifikáciu budovy BREEAM a na lokálne kontexty tejto strany dunajského nábrežia.

Administratívna budova získala v tomto roku uznávaný zelený certifikát BREEAM In-Use Excellent v dvoch hodnotených oblastiach – technický stav a manažment budovy. Aupark Tower sa tak zaradil medzi elitnú skupinu budov, ktoré pri svojej prevádzke zohľadňujú udržateľnosť zdrojov a dbajú na zdravé pracovné prostredie svojich nájomníkov. Podľa údajov Slovenskej rady pre zelené budovy má aktuálne v Bratislave zelenú certifikáciu typu BREEAM a LEED okolo 20 administra­tívnych projektov vrátane BBC5, ktorú rovnako ako Aupark Tower vlastní realitný fond Heitman.

Na získanie zeleného certifikátu upozornil Aupark Tower svetelnou projekciou loga BREEAM už v máji tohto roka. „Cieľom projekcie je inšpirovať a vzdelávať verejnosť o význame ekologických riešení v súčasnom developmente. Aktuálnou kampaňou chceme prezentovať výhody zelených prvkov nielen v okolí Aupark Tower, ale aj v jej interiéroch. Príkladom je sieť vertikálnych terás, ktoré okrem príjemných relaxačných zón zlepšujú aj mikroklimatické a estetické vlastnosti budovy. V tomto roku plánujeme aj rekonštrukciu priestorov vstupnej haly, ktorú by sme chceli výrazne zaplniť zeleňou,“ uviedla Martina Lazarová, marketingová manažérka realitného fondu HEITMAN, ktorá vlastní budovy so zelenými certifikátmi BREEAM – Aupark Tower a BBC5 v Bratislave.

Blízko k prírode

Budova Aupark Tower sa nachádza v blízkosti Sadu Janka Kráľa, kde budú v sobotu 7. októbra 2017 po zotmení umiestnené rôzne svetelné umelecké inštalácie a atrakcie v rámci každoročného umeleckého happeningu. Začiatok projekcie na Aupark Tower je naplánovaný už na večer 6. októbra 2017 a bude trvať počas celého mesiaca.

„Blízkosť k prírode a zeleň v priestoroch je dôležitou súčasťou wellbeingu pre našich nájomcov, záleží nám na tom, aby sa cítili príjemne. Okolie Aupark Tower prináša nájomcom možnosť rekreácie po práci v Sade Janka Kráľa, posedenia či prechádzok pri Dunaji alebo môžu využiť na cestu do práce množstvo cyklotrás v okolí,“ dodala Martina Lazarová.

Projekt svetelnej vizualizácie je súčasťou investovania do ekologických riešení v Aupark Tower ako napríklad:

– podpora cyklo dopravy

– rad vertikálnych zelených záhrad, ktoré na každé poschodie prinášajú prírodu vo forme stromov a popínaviek

– rozšírenie zelených extenzívnych terás

– hmyzí hotel na streche

– naplánovaná rekonštrukcia lobby priestorov, vďaka ktorej by sa do interiéru mali pretaviť nové vegetačné/zelené prvky).

Heitman (www.heitman.com) je realitná investičná správcovská spoločnosť s aktívami v hodnote približne 31 miliárd eur investovanými priamo a nepriamo do nehnuteľností v Severnej Amerike, Európe a ázijsko-tichomorskom regióne. Klientmi spoločnosti sú inštitúcie, dôchodkové spoločnosti, nadácie a individuálni investori. Európske súkromné kapitálové investície sú zastúpené v 17 krajinách a spravujú aktíva v hodnote 3,9 miliardy eur. Heitman ako vedúci investor v regióne má vyše 50 zamestnancov v Európe v zastúpeniach v Londýne, vo Varšave, v Luxemburgu, Düsseldorfe a v Mníchove.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM