Rôzne

V blízkosti neslávne známeho Pentagonu by mali pribudnúť desiatky nových bytov

Developer má v pláne postaviť dve bytovky a zmeniť ich okolie na príjemný priestor s kvalitným bývaním.

Ilustračný obrázok k článku V blízkosti neslávne známeho Pentagonu by mali pribudnúť desiatky nových bytov
5
Galéria
Zdroj: LUXCON, s.r.o.

Príjemné bývanie pri Pentagone? Pre väčšinu Bratislavčanov je to zatiaľ slovné spojenie, ktoré si možno len veľmi ťažko predstaviť v praxi. Napriek snahe polície zmeniť zúfalú situáciu k lepšiemu, je totiž okolie Pentagonu stále plné ľudí, kvôli ktorým ceny nehnuteľností v okolí stoja o niekoľko tisícok menej ako v iných častiach hlavného mesta.

Pribudnú dva bytové domy

Developer – spoločnosť LUXCON, s.r.o. má v pláne okolie neslávne známeho Pentagonu premeniť na príjemný priestor a postaviť hneď dva bytové domy. Prvý z nich – Talin by mal stáť južne od Pentagonu a druhý, s menom Hradská, vyrastie pozdĺž Stavbárskej ulice.

Talin by mal mať sedem nadzemných podlaží, z ktorých najvyššie bude ustúpené. Naprojektovaných je v ňom dokopy 43 bytov. Bytový dom Hradská bude mať až 12 nazdemných podlaží so 110 bytovými jednotkami a spoločnou terasou na streche. Byty v oboch objektoch budú prevažne malometrážne. Súčasťou projektu, ktorý navrhli architekti zo štúdia Gut Gut, by mala byť aj revitalizácia parkovísk v okolí stavieb a revitalizácia okolitej zelene.

Okolie sa zazelená

„Revitalizácia okolia obnáša nové chodníky, ihrisko pre deti, workouty, ihrisko pre petanque, zrekonštruovanie existujúcej hracej plochy, avšak korektne zakomponované, doplnené novou vzrastlou zeleňou, kríkmi či vyššími trávami. Úpravou už existujúcich, no použiteľných materiálov a vybudovaním nového detského ihriska s atraktívnymi prvkami vznikne miesto, ktoré bude patriť všetkým obyvateľom. Park prirodzene rozdelí topoľové stromoradie a asfaltová cesta,“ píše sa v návrhu pre posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA/SEA).

Revitalizácia parkových plôch by mala využiť už existujúce plochy a upraviť trasovanie chodníkov so zámerom zlepšiť priechodnosť územia. Súčasťou oplotenej časti parku sú aj lavičky a odpadkové koše. Pre zvýšenie bezpečnosti sa počíta s nainštalovaním kamerového systému.

Nový projekt neďaleko Pentagonu
5
Galéria
Zdroj: LUXCON, s.r.o.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM