Rôzne

Foto: Neslávne známy Pentagon prechádza rozsiahlou rekonštrukciou

V okolí Pentagonu je v posledných mesiacoch rušno! Tentoraz ale ide o pozitívne zmeny, ktoré majú prispieť ku krajšiemu bývaniu.

Ilustračný obrázok k článku Foto: Neslávne známy Pentagon prechádza rozsiahlou rekonštrukciou
8
Galéria

Strašidelný komplex bytoviek na Stavbárskej ulici vo Vrakuni, Bratislavčanom známy ako Pentagon, konečne prechádza výraznou rekonštrukciou.

Krajšie bývanie

Pentagon sa pomaly mení k lepšiemu miestu na život. Zmena k lepšiemu začala prichádzať už v septembri minulého roku, kedy hlavné mesto, v spolupráci s mestskou časťou a mestskou políciou, zriadilo pri Pentagone dočasnú policajnú stanicu. Okolie Pentagonu bolo zrazu čistejšie a podarilo sa znížiť výskyt ľudí bez domova. Výrazne pomohlo aj stanovište polopodzemných kontajnerov, ako aj centrum na pomoc užívateľom drog.

Aktuálne dokonca prebiehajú rozsiahle rekonštrukčné práce na vchodoch číslo 40 a 42. Budova dostane novú bielo-zeleno-sivú fasádu, vrátane zateplenia, nové rozvody, elektroinštaláciu, výťahy aj okná. Rekonštrukciou prejdú aj niektoré vchody a chodby. V chodbách sa bude meniť pôvodné PVC, vymaľujú sa steny a v objekte budú nainštalované kamery. Práce budú stáť približne 2 milióny eur.

K zmene sa podľa portálu bratislavskeno­viny.sk odhodlali samotní vlastníci bytov, ktorí si prostredníctvom svojho správcu vybavili úver v Štátnom fonde rozvoja bývania s 0% úrokom. Pod dohľadom spoločnosti Eurostav Slovakia sa tak desivý Pentagon do konca roka zmení na dôstojné miesto na bývanie so zelenou fasádou, pričom zelená farba má symbolizovať nádej na krajšie bývanie.

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM