Správy

Už nebudú tuláci: V Bratislave našlo nový domov 18 opustených psov

Zástupcovia ôsmich slovenských útulkov na podujatie priviezli opustené psy a mačky, aby im našli domov.

Ilustračný obrázok k článku Už nebudú tuláci: V Bratislave našlo nový domov 18 opustených psov
6
Galéria

V sobotu v Bratislave našlo nový domov 18 opustených psov. V poradí 26. ročník charitatívneho podujatia Nájdite sa…so zvieratkom z útulku organizovali Aliancia združení na ochranu zvierat a združenie Zvierací ombudsman. TASR o tom informovala členka združenia Nina Krnčok.

Našli domov

Zástupcovia ôsmich slovenských útulkov na podujatie priviezli opustené psy a mačky, aby im našli domov. Záujemcom o adopcie porozprávali ich príbehy a poradili, ako si vybrať priateľa na celý život.

Na mieste konania podujatia bola návštevníkom k dispozícii aj právna poradňa, v ktorej právnici inštruovali ľudí, ako postupovať, ak sú svedkami týrania zvierat a ako čin nahlásiť na polícii, ako komunikovať so štátnymi inštitúciami, aké sú ich práva a práva zvierat. Poradňa bola zároveň dostupná aj na sociálnej sieti.

Deti aj dospelí sa mohli zúčastniť série prednášok právnika a aktivistu Michala Kutlíka Zviera nie je vec.

V prednáškach sa venoval tomu, že zviera je cítiaca bytosť, tomu, prečo je dôležité chrániť prírodu, ako sa správať v lese, čo zvieratám a rastlinám spôsobuje znečisťovanie ich životného prostredia, či čo robiť pri nájdení opusteného alebo zraneného zvieraťa.

Akciu podporili a bez nároku na honorár na nej vystúpili viaceré známe osobnosti. Podujatie sa organizuje už desiaty rok v Bratislave a Košiciach. Počas neho si ľudia adoptovali už viac ako 300 psov a mačiek.

Ilustračné foto, TASR

Pes na reťazi
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM