Tlačové správy

Uvažujete nad klimatizáciou? Na toto si treba dať pozor

Kvalitná montáž je ale častokrát dôležitejšia ako samotný výber klimatizácie. Neodborná montáž môže spôsobiť dokonca skrátenie doby životnosti zariadenia. V tomto článku sa dozviete, na čo si dať pozor pri výbere vhodnej montážnej firmy.

Ilustračný obrázok k článku Uvažujete nad klimatizáciou? Na toto si treba dať pozor
Zdroj: PR

Stáva sa že zle vykonaná predpríprava môže spomaliť montáž. Môže byť zle vyspádovaný kondenz, prípadne jeho zlé napojenie na odpad, čo má za následok zápach alebo pretečenie vnútornej jednotky. Ďalším problémom môže byť nedostatočná dĺžka mediva, kedy sa musí napájať zváraním. To by mohlo spôsobiť prípadný únik chladiva. Niekedy je oveľa jednoduchšie spraviť celú predprípravu odznova, napríklad aj v prípade chýbajúceho komunikačného ká­bla.

Dôvod na to aby klimatizáciu montovala profesionálna spoločnosť je predovšetkým fakt, že väčšina bytových domov je zateplených alebo sa zatepľovať chystajú. Toto býva častým kameňom úrazu neodbornej montáže. Pri zateplených budovách je potrebné používať profesionálne náradie a materiál určený do zatepľovacích systémov. Ako dôsledok neodbornej montáže môže nastať v prieraze steny netesnosť, ktorá má za následok únik tepla, zatekanie fasády a to nie len v byte kde sa montovalo ale aj u suseda pod ním. Váha vonkajšej jednotky sa pohybuje od 30 kg do približne 60 kg a preto je potrebné jej kvalitné uchytenie profesionálnym príslušenstvom o fasádu tak, aby bola schopná odolávať silným nárazom vetra a dažďu.

Ak chcete, aby vám klimatizácia vydržala čo najdlhšie netreba zabúdať na jej pravidelnú údržbu. Profilaktika, alebo servis klimatizácie je potrebné vykonávať min. 1× ročne. Frekvencia závisí od jej používania.

Vieme, že hlavne v sezóne sa na termín montáže klimatizácie čaká dlho. Ale aj to je faktor, na základe ktorého viete posúdiť kvalitu danej firmy. Platí, že kvalitnejšie firmy majú dlhé čakacie doby.

A tu prichádzame k odpovedi, prečo si namontovať klímu práve teraz .

Odporúčame si firmu preveriť aj na základe recenzií a či majú osvedčenia a certifikáty na takéto odborné úkony.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Uvažujete nad klimatizáciou? Na toto si treba dať pozor
6
Galéria
Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM