Rôzne

Útulkáči budú v Horskom parku hľadať svoj nový domov

Aj tento rok môžete nájsť v Horskom parku nového člena rodiny. Príďte sa zoznámiť so psíkmi z útulkov a možno si s niektorým z nich padnete do oka a domov pôjdete spolu.

Ilustračný obrázok k článku Útulkáči budú v Horskom parku hľadať svoj nový domov
Zdroj: TASR

V bratislavskom Horskom parku budú v sobotu (18. 6.) opäť hľadať svoje nové domovy zvieratá z útulkov. Bude sa tu totiž konať známe podujatie na podporu nechcených zvierat Nájdite sa… so zvieratkom z útulku.

Zúčastní sa na ňom desať združení a útulkov z celého Slovenska, ktoré budú prezentovať svoju činnosť, ale aj psov či mačky, ktoré prídu s nimi. Návštevníci môžu pomôcť s venčením alebo si zvieratá adoptovať priamo na mieste.

Úspech stoviek adoptovaných

Vďaka tejto akcii, ktorú organizuje Aliancia združení na ochranu zvierat, si už našlo nový domov 214 psov, 33 mačiek i dve morčatá. Podujatie sa tento rok koná aj s podporou hlavného mesta.

Podľa námestníčky primátora Bratislavy Ivety Plšekovej sú zvieratá súčasťou mesta tak ako ľudia a je povinnosťou hľadať tým opusteným nový domov.

„Bratislava, ako všetky veľké európske mestá, má problém s opustenými zvieratami. Hlavné mesto preto podporuje jesennú adopčnú akciu, ktorá sa koná na Železnej studničke, a teraz k tomu pribudlo aj toto podujatie. Spolupráca organizácií na ochranu zvierat a samospráv sa totiž ukazuje byť nevyhnutným krokom k tomu, aby sa situácia s opustenými zvieratami na Slovensku zlepšila,“ uviedla na dnešnej tlačovej konferencii.

Nájdime domov zvieratám

Ambasádorku projektu a herečku Kristínu Farkašovú teší, že vďaka tejto akcii dokážu za jeden deň nájsť nový domov viacerým zvieratám.

„Je to pre nás spoločný srdcový projekt. Ide o to, aby sa zvieratá, ktoré sem prídu, nemuseli vrátiť späť do útulkov,“ skonštatovala.

Dorota Kráková z Aliancie združení na ochranu zvierat priblížila, že ide o rodinné podujatie a vítaní sú všetci, ktorí chcú, aby sa pes alebo mačka stali súčasťou ich domova.

Podujatie sa začína o desiatej hodine v Horárni Horský park a potrvá takmer do 16.00 hod. V rámci programu sa predstavia útulky, vystúpia psovodi Finančnej správy SR. K dispozícii bude aj bezplatné poradenstvo o výžive psov i veterinár. Návštevníci sa môžu tešiť aj na koncert speváčky Emmy Drobnej.

Čítajte aj: V Rači a Starom Meste sa rokuje o nových výbehoch pre psov

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM