Martin Zvolensky Futbal

Útok belasých posilnil Filip Šebo

Vedenie Slovana Bratislava sa včera dohodlo na podmienkach 2,5-ročnej zmluvy s Filipom Šebom. Dvadsaťšesťročný bratislavský rodák sa domov vracia z francúzskeho tímu Valenciennes FC.

Filip Šebo pôsobil v mládežníckych tímoch Petržalky, Slovana, Interu Bratislava a nemeckého 1. FC Kolín, medzi seniormi si obliekal dresy Interu, Artmedie Petržalka, Austrie Viedeň, Glasgow Rangers a Valenciennes FC. V sezóne 2004/05 vystrieľal Petržalke 22 gólmi slovenský titul a stal sa aj najlepším kanonierom Corgoň ligy. Bol oporou slovenskej reprezentácie do 19 rokov, ktorá na ME 2002 v Nórsku získala bronzové medaily. O rok neskôr štartoval Šebo aj na MS „20“ v Spojených arabských emirátoch, v osemfinálovom stretnutí s neskoršími majstrami sveta Brazílčanmi sa postaral o jediný presný zásah Slovenska. V seniorskej reprezentácii má na konte zatiaľ osem zápasov a dal v nich päť gólov. Hneď pri svojej premiére v A-tíme SR zariadil hetrikom triumf 3:0 nad Maltou, dostal sa aj do širšej nominácie trénera Vladimíra Weissa pre MS 2010.

„Vraciam sa do klubu, za ktorý som už hrával v mládežníckych kategóriách, takže sa na pôsobenie v Slovane veľmi teším. Poznám tu mnohých ľudí vrátane viacerých spoluhráčov. Spolieham sa na to, že práve známe prostredie by mi mohlo pomôcť rýchlejšie sa adaptovať. Som rád, že po troch mesiacoch neistoty sa moja situácia takto vyriešila. Mal som niekoľko ponúk, no napokon som sa rozhodol pre návrat domov. Posledné roky neboli pre mňa jednoduché. Verím, že Slovanu pomôžem a zároveň tu nájdem novú chuť do futbalu. V posledných týždňoch som trénoval individuálne, takže po zdravotnej i fyzickej stránke som pripravený na sto percent a cítim sa dobre. Bude teda len na trénerovi, kedy mi dá príležitosť v zostave,“ povedal Filip Šebo pre skslovan.com.

„Filip je kvalitný hráč, ktorý nám určite pomôže. Potrebujeme futbalistu, ktorý bude strieľať góly a verím, že Šebovi sa v tomto smere bude u nás dariť. Ako ho poznám, fyzicky je na tom výborne. Dúfam, že sa mu podarí čím skôr zohrať s novými spoluhráčmi, z ktorých však už s viacerými v minulosti hrával,“ hodnotí novú akvizíciu tréner Slovana Jozef Jankech.

zdroj: skslovan.com, sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM