KAW Rôzne Správy

FOTO: Prietrž mračien zatopila Jarovce. Ulicami sa valili prúdy vody!

Živel vyčíňal iba krátko, no intenzívne a ničivo! Včerajšia prietrž mračien nemá v novodobej histórii Jaroviec obdobu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Prietrž mračien zatopila Jarovce. Ulicami sa valili prúdy vody!
16
Galéria

V okolí Bratislavy včera spadlo mimoriadne množstvo zrážok. Aj keď dážď netrval dlho, najmä v Jarovciach boli následky otrasné. V priebehu hodiny a pol spadlo v tejto lokalite 110 mm zrážok. Je to 110 litrov na každý meter štvorcový. Hasiči pracovali naplno, privolali aj posily z Čunova a Petržalky.

Pod vodou ulice aj záhrady

„Na takéto množstvo sa nedá ani pripraviť. Predstavte si, že by sme všetku vodu, čo padla na zastavané územie Jaroviec, dali na futbalové ihrisko. Voda by siahala do výšky 18 metrov,“ približuje starosta Jaroviec Jozef Uhler na sociálnej sieti.

V Jarovciach zaplavilo ulice, dvory, autá, pivnice a iné časti domov. „Vodozádržné opatrenia, ktoré sme v minulom roku urobili, odolávali možno 10 minút. V tomto prípade nepomohlo nič,“ približuje situáciu starosta. Všetky ulice boli zatopené. Pod vodou bola časť Jantár, ale aj staršie ulice. Voda stála na chodníkoch, v záhradách, garážach. „Vsakovačky“ vody nestíhali príval dažďa absorbovať.

Zmierniť škody, ktoré vznikli, pomáhali hasiči. Ako prví nastúpili samozrejme naši dobrovoľní hasiči z Jaroviec. „V krátkych intervaloch sa potom pridávali ďalší dobrovoľní hasiči. Pomôcť prišli Rusovčania, Čunovčania, Petržalčania aj Ružinovčania. K tomu sa pridali profesionálni hasiči z Petržalky. Spolu vyše 40 hasičov a hasičiek s 15 čerpadlami. Postupne zasahovali v desiatkach domov,“ opisuje situáciu starosta Jaroviec.

Včerajšia prietrž mračien nemá v novodobej histórii Jaroviec obdobu. Hasiči v Jarovciach pracovali naplno až do noci. Až hodinu po polnoci balili techniku a rozkladali hadice na sušenie.

Prívalový dážď potopil Jarovce
16
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM