KAW Krimi

Učiteľka sa bála o život. Vyhrážal sa jej bývalý žiak

Prípad by mal byť varovaním pre všetkých, ktorí by chceli podobným spôsobom zastrašovať učiteľov a ďalších zamestnancov škôl.

Ilustračný obrázok k článku Učiteľka sa bála o život. Vyhrážal sa jej bývalý žiak
Zdroj: pixabay.com

Učitelia sú pri výkone svojej práce často vystavení rôznym formám násilia, vyhrážania sa, ale aj urážkam a ohováraniu. Takýto prípad sa v uplynulých dňoch stal aj na jednej zo základných škôl v Bratislave.

Vyhlásil vojnu učiteľom

Podľa doterajších informácií mal 15-ročný ročný bývalý žiak bratislavskej základnej školy dňa 07.06.2020 a 09.06.2020 pros­tredníctvom elektronickej pošty zaslať učiteľke na jej pracovnú emailovú adresu dve výhražné správy. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa krajskej polície v Bratislave Veronika Martiniaková.

Obsahom zastrašujúcich správ od bývalého študenta mali byť vyhrážky o vyhlásení vojny všetkým učiteľom, ktoré mali byť odpoveďou na prísny pedagogický prístup učiteľky.

Učiteľka z dôvodu obavy o svoj život a zdravie podala trestné oznámenie na príslušnom policajnom oddelení. Policajti na základe získaných informácií za krátky čas mladíka vypátrali. „V tomto prípade bola u mladistvej osoby v jednom z bytov v Bratislave vykonaná domová prehliadka, v rámci ktorej bol zaistený mobilný telefón zn. Apple iPhone 11 z ktorého mala osoba výhražné správy zaslať,“ priblížila pátranie Martiniaková.

Policajti mladíka okamžite zadržali a eskortovali na príslušné policajné oddelenie, pričom vyšetrovateľ PZ zo štvrtého bratislavského okresu vzniesol proti 15-ročnému Martinovi z Bratislavy obvinenie pre prečin násilia „proti skupine obyvateľov a poukazom na osobný motív spáchania trestného činu z pomsty“.

„Za takéto konanie hrozí mladistvej osobe trest odňatia slobody od 6 mesiacov až na tri roky. Podľa trestného zákona sa trestné sadzby odňatia slobody u mladistvých znižujú na polovicu,“ doplnila Martiniaková. V súčasnosti je mladík stíhaný na slobode.

Tento prípad by mal byť varovaním pre všetkých, ktorí by chceli podobným spôsobom zastrašovať učiteľov a ostatných pedagogických zamestnancov škôl.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM