Samospráva

Účastníci summitu regiónov a miest v Bratislave dostanú od mesta netradičné darčeky

Ešte koncom apríla sa uskutočnil terénny výjazd pracovníkov magistrát do kameňolomu Devín, aby odtiaľ priviezli okruhliaky, ktoré poslúžia ako netradičný darček.

Ilustračný obrázok k článku Účastníci summitu regiónov a miest v Bratislave dostanú od mesta netradičné darčeky
Zdroj: TASR

V rámci príprav na júlový 7. Európsky summit regiónov a miest v Bratislave (8. – 9. júla), ktorého hlavnou témou je voda a Dunaj ako symbol spojenia Európanov, začali klienti s mentálnym postihnutím chránenej dielne Lepší svet n.o. maľovať svoje príbehy s motívom Slovenska na okruhliaky z Dunaja pre delegátov a účastníkov summitu.

Ešte koncom apríla sa uskutočnil terénny výjazd pracovníkov Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy do kameňolomu Devín, aby odtiaľ priviezli okruhliaky, ktoré v tomto príbehu Bratislavy budú zohrávať významnú úlohu. Ústredným posolstvom príbehu je „Slovensko – ako ho poznáme a nepoznáme“.

Dunajský okruhliak odnepamäti symbolizuje večnosť bytia v čase. Klienti z chránenej dielne Lepší svet n.o. tak dostanú príležitosť spojiť umeleckú optiku s vodohospodárskym symbolom kameňa. Kameňa rozprávajúceho príbeh, ktorý sa zapíše do večnosti spojenej s prúdom vody. Vody, ktorá prináša život, ktorá plynie časom, ktorá spája osudy ľudí a inšpiruje umelcov.

Mesto chce zároveň poďakovať za spoluprácu a ústretovosť Slovenskému vodohospodárskemu podniku, š.p., OZ Dunaj, ktorý sa postaral o dodanie okruhliakov z riečneho kilometra 1878. Predsedníctvo SR v Rade EÚ je významnou udalosťou ako pre Slovensko, tak aj pre Bratislavu, ktorá sa na pol roka stane hlavným mestom celej Európy.

Summit organizuje Európsky výbor regiónov spolu s mestom Bratislava a Bratislavským samosprávnym krajom pri príležitosti predsedníctva Slovenska v Rade EÚ.

Čítajte tiež: Mesto hľadá študentov, ktorých by mohlo zapojiť do prípravy Európskeho summitu regiónov a miest

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM