Nina Táborská Samospráva

„Týždeň“ európskej mobility potrvá dva týždne. Čo všetko vás čaká?

V rámci projektu, ktorý má ľudí donútiť vysadnúť z áut a využiť verejnú dopravu, oprášiť bicykel alebo spraviť niečo pre svoje zdravie a použiť vlastné nohy, je pre verejnosť pripravených niekoľko podujatí. Nezabudnite, že od 15. do 21. septembra cestujete bratislavskou MHD na vodičák.

Ilustračný obrázok k článku „Týždeň“ európskej mobility potrvá dva týždne. Čo všetko vás čaká?

Už túto sobotu sa v Bratislave začne desaťkilometrovým nočným behom kampaň, ktorá vznikla z iniciatívy Európskej komisie a jej cieľom je zvýšiť povedomie verejnosti o využívaní iných prostriedkov ako vlastných áut.

Rovnako sa tak kampaň Týždeň európskej mobility usiluje povzbudiť mestá k tomu, aby podporovali iný spôsob dopravy a prispôsobili ulice a verejné priestranstvá v prospech ľudí a pre potrebu kvalitnejšieho životného prostredia.

V Bratislave sa začne v sobotu 13. septembra a potrvá do piatku 26. septembra. Počas týchto dní sú pre verejnosť pripravené podujatia na tému „Naše ulice, naša voľba“.

Po desaťkilometrovom nočnom behu bude kampaň pokračovať trhom malovýrobcov či akciou Presadni na bicykel. V ponuke sú aj viaceré diskusie k problematike cyklistickej a verejnej dopravy, ako Prvá česko-slovenská cyklokonferencia alebo debata o cyklodoprave s kandidátmi na post primátora mesta.

V električke na Námestí Ľudovíta Štúra sa bude dať darovať krv, a tiežsa budete môcť dozvedieť, akým prostriedkom sa v rannej špičke dá prísť najrýchlejšie do cieľa.

Svoje dvere pre verejnosť otvorí aj Dopravný podnik Bratislava, ktorý ponúkne cestujúcim, s platným vodičským preukazom, bezplatnú jazdu v denných spojoch verejnej dopravy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM