ESL Správy Samospráva

Tu by chcel prežiť jeseň života asi každý. Seniorcentrum v Starom Meste skrásnelo

Obyvatelia sa do nového Seniorcentra na rohu Dobšinkého a Palárikovej ulice zatiaľ pre pandémiu nesťahujú.

Ilustračný obrázok k článku Tu by chcel prežiť jeseň života asi každý. Seniorcentrum v Starom Meste skrásnelo
3
Galéria
Zdroj: Zuzana Aufrichtová FB

Izby nového Seniorcentra v Starom Meste sú už pripravené. Toto zariadenia opatrovateľskej služby s celodennou starostlivosťou, ktoré sa nachádza na rohu Dobšinského a Palárikovej ulice bude slúžiť ťažko zdravotne postihnutým seniorom.

Interiér

„Som rada, že vám môžem predstaviť realizáciu interiérov nového zariadenia pre seniorov, ktoré sme za ostatné dva roky postavili a dnes je už aj plne vybavené vrátane kuchyne, práčovne, fyzioterapeutickej miestnosti a zelenej úpravy dvora,“ napísala na svojom facebooku starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Sťahovanie seniorov, ktorým je toto nové zariadenie určené, samospráva vzhľadom na vážnu pandemickú situáciu presunula na neskôr. Sú totiž najohrozenejšou skupinou.

„Zmena miesta je aj pre zdravých ľudí náročná, nechceli sme seniorov stresovať v aktuálnej pandemickej situácii a neodporúčajú to ani aktuálne platné pandemické opatrenia. Sociálna starostlivosť je mimoriadne náročná oblasť aj v čase bez Covidu,“ vysvetľuje starostka.

Očkovanie

V Starom Meste žije takmer 600 obyvateľov starších ako 90 rokov.

„Spravíme všetko pre to, aby boli opatrovatelia a seniori zaradení do očkovania v prvej fáze. Zostaňme rozumní a zodpovední. Spolu to zvládneme,“ uzatvára Zuzana Aufrichtová.

Stalo sa v Starom Meste

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM