Lucia Lauková Rôzne

Tropický pondelok schladia búrky: Prinesú krúpy a silný vietor

Podľa vyhliadok k nám v pondelok večer dorazia silné búrky. Sprevádzané majú byť silným nárazovým vetrom, ktorý môže narobiť škody.

Ilustračný obrázok k článku Tropický pondelok schladia búrky: Prinesú krúpy a silný vietor
10
Galéria
Zdroj: TASR

V pondelok podľa imeteo.sk na našom území vyvrcholí aktuálna vlna horúčav pred blížiacim sa studeným frontom. Ten zároveň prinesie búrky.

Nebezpečná situácia sa v pondelok očakáva v Čechách a na západe Slovenska. Búrky môžu byť podľa portálu intenzívne a s krúpami.

Búrky dorazia večer

Búrková línia by mala vo večerných hodinách postúpiť cez Moravu ďalej na západnú polovicu Slovenska. Na Slovensko majú búrky doraziť večer. „Modely rátajú s rôznymi alternatívami, predbežne sa však očakáva že zasiahnu najmä severozápad,“ uvádza imeteo.sk.

Búrky môžu zasiahnuť aj hornaté oblasti stredného Slovenska. „Búrky tu budú mať ťažké podmienky na vznik, no v prípade že vzniknú tak budú intenzívne,“ vysvetľuje portál. Hlavným sprievodným javom má byť silný nárazový vietor, ktorý môže spôsobiť škody rôzneho rozsahu.

Prívalové zrážky

„Okrem silného vetra by mali byť búrky sprevádzané aj krátkodobými prívalovými zrážkami, no keďže sa budú pohybovať rýchlo, veľmi vysoké úhrny zrážok neočakávame. Miestami sa môže vyskytnúť aj krupobitie,“ dodáva imeteo.sk.

Minulý týždeň vo štvrtok sa búrka prehnala východom Slovenska. Pozrite si zábery!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM