Lucia Lauková Rôzne

Tropické horúčavy ukončia intenzívne búrky: Hrozia krúpy aj silný vietor

Podľa vyhliadok si užijeme počas týždňa ešte poriadne horúce dni. Ukončí ich vlna intenzívnych búrok.

Ilustračný obrázok k článku Tropické horúčavy ukončia intenzívne búrky: Hrozia krúpy aj silný vietor
6
Galéria
Zdroj: TASR

Zažívame najteplejšie obdobie tohto roka a podľa vyhliadok by malo byť ešte teplejšie.V pri­ebehu tohto týždňa totiž budú podľa imeteo.sk teploty stúpať až nad hranicu +35 °C.

„Najteplejšími dňami by mali byť piatok a sobota, na juhovýchode ešte aj nedeľa kedy teploty na našom území prekročia hranicu +35 °C a zastavia sa až na +37 °C,“ uvádza portál.

Od štvrtka má byť na našom území oveľa teplejšie. „Môže za to tlaková výš, ktorá sa zajtra presunie cez naše územie smerom na východ. Táto tlaková výš sa postupne rozšíri z východnej Európy cez Stredomorie až nad Afriku, odkiaľ bude do našej oblasti pumpovať mimoriadne teplý vzduch, ktorý prinesie vlnu horúčav,“ vysvetľuje imeteo.sk.

V priebehu týždňa sa môžu výnimočne vyskytnúť búrky. Zmena príde cez víkend.

„Prvý víkendový deň a teda sobota sa bude ešte niesť v znamení slnečného počasia s teplotami do +37 °C, ale druhý víkendový deň už bude úplne odlišný. Na juhovýchode síce ešte bude panovať veľmi teplé počasie, ale od severozápadu príde zmena,“ varuje portál.

Nad naše územie začne podľa imeteo.sk postupovať studený front a ten ukončí vlnu tropických horúčav pomerne intenzívnymi búrkami. Tie sa majú v nedeľu vyskytovať na mnohých miestach a sprevádzané by mali byť aj intenzívnymi sprievodnými javmi ako prívalový dážď, krúpy, či silnejšími nárazmi vetra. Podľa predpovedí imeteo.sk by sa nad naše územie mali prvé búrky nasunúť už v noci zo soboty na nedeľu.

Foto: ilustračné

Búrky
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM