Tomáš Stupavský Rôzne

Tropické dni sú už tu! Cez víkend sa v Bratislave poriadne zapotíme

Ak ste si priali leto a teplé počasie, dočkali ste sa! Na celom území Slovenska padajú prvé teplotné rekordy a aj v našom hlavnom meste je poriadne horúco. Inak tomu nebude ani najbližšie dni a navyše sa môžeme v Bratislave tešiť aj na pekný, slnečný víkend.

Ilustračný obrázok k článku Tropické dni sú už tu! Cez víkend sa v Bratislave poriadne zapotíme
Zdroj: TASR

Už včera sme v Bratislave zažili tropický deň, keď sa teplota vyšplhala nad 30 stupňov. Ako informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) najvyššiu dennú teplotu namerali v našom meste a v Hurbanove v popoludňajších hodinách, konkrétne 31 stupňov.

Najbližšie dni môžeme opäť očakávať príjemné slnečné počasie, preto bude dobré ich stráviť niekde pri vode alebo v tieni.

Pripravte sa na tridsiatky

Už v piatok sa môžeme pripraviť na jasné, slnečné počasie s minimálnou oblačnosťou. Najvyššia denná teplota vystúpi na 27 až 29 stupňov, pričom už v skorých ranných hodinách bude vonku 20 stupňov.

Ako nám potvrdili odborníci zo SHMÚ cez víkend bude počasie ešte o niečo teplejšie. „V sobotu sa Bratislavčania môžu pripraviť, že najvyššia denná teplota sa bude pohybovať na úrovni 30 stupňov, pričom fúkať by mal východný až juhovýchodný vietor rýchlosťou 3 až 5 metrov za sekundu, v nárazoch 7 až 11 metrov za sekundu.“

Rovnako tak v nedeľu bude vonku poriadne horúco. Okolo obeda sa bude najvyššia denná teplota blížiť k hranici 30 stupňov.

Prečítajte si tiež: Oddnes sú otvorené tri bratislavské kúpaliská. Vo vode sa už osviežite, ale v stánku s občerstvením ešte nie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM