KAW Rôzne

Trojkráľový sprievod prejde ulicami Starého mesta. Pridať sa môže každý

V mnohých hlavných mestách Európy sa na sviatok Troch kráľov usporadúva výpravný sprievod ulicami. Bratislava nebude výnimkou.

Ilustračný obrázok k článku Trojkráľový sprievod prejde ulicami Starého mesta. Pridať sa môže každý
9
Galéria
Zdroj: TASR

V mnohých obciach budú koledníci navštevovať rodiny počas sviatku Zjavenia Pána, ktorý pripadá na 6. januára. Pri tejto príležitosti sa v pondelok v Bratislave uskutoční pestrý Trojkráľový sprievod, do ktorého sa môže pridať aj verejnosť.

Ulice Bratislavy ožijú

Mudrci z ďalekých končín, reprezentujúci príslušníkov troch generácií a troch kontinentov, zavítajú do hlavného mesta na koňoch a možno sa objaví aj ťava. Sprievod ozvláštnia aj bubeníci, gajdoši a koledníci. V uličkách a na námestiach Starého mesta sa rozohrá príbeh, ktorý sa kedysi odohral v Jeruzaleme a okolí.

Účastníci sprievodu sa tentoraz stretnú na Bratislavskom hrade. Téma hradu by mala zaznieť vo viacerých rovinách sprievodu, aby mu dala špecificky miestny ráz.

„Usporiadatelia v spolupráci o. z. Radnička vyrobili pre podujatie medovníky vo forme Bratislavského hradu s iniciálami mien trojice kráľov (G+M+B). Formu hradu budú mať aj papierové koruny pre účastníkov sprievodu. Jedinečnú identitu dodá bratislavskému trojkráľovému sprievodu spev slovenských kolied za sprievodu gajdošského združenia,“ uvádzajú organizátori sprievodu.

Hlavná téma Trojkráľového sprievodu bude večne aktuálny príklad múdrych kráľov a úcta k betlehemskému dieťaťu, ale aj všetkým ostatným deťom.

pondelok 6. januára / 14:30 hod. / zraz bude na nádvorí Bratislavského hra­du

Trasa Trojkráľového sprievodu:

Zdroj: Kultúra v Starom Meste FB
Traja králi v uliciach Bratislavy
9
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM