Martin Zvolensky Futbal

Trnava bola belasá

Jarná časť futbalovej Corgoň ligy odštartovala v piatok víťazstvom Slovana Bratislava na pôde Spartaka Trnava 3:1 v 127. pokračovaní tradičného derby.

Derby úvodného jarného kola odštartovali aktívnejšie slovanisti, ktorí si vo 8. minúte vybojovali rohový kop a domáci brankár Raška musel likvidovať pokusy Halenára a Hrdličku. O chvíľu neskôr skúšal z uhla šťastie aj Kordič, ale ani on nepochodil. Hráči Spartaka pôsobili v útoku ospalejším dojmom, no v 20. minúte práve oni otvorili skóre. Procházka poslal dobrú loptu za obranu, na ktorú si nabehol Tomaček a tvrdou strelou pod brvno nedal Putnockému šancu – 1:0. Na domácej tribúne vypukol výbuch radosti, no ten nevydržal príliš dlho. O dve minúty sa z blízka presadil Milinkovič, nová posila z Košíc a bolo vyrovnané. To už štadión zahalil dym z delobuchov a dymovníc, ktoré leteli na hraciu plochu z oboch táborov. Slovan pokračoval v tlaku a do vedenia ho mohol poslať Guédé, s loptou sa preštrikoval až do šestnástky, no vo veľkej šanci zakončil trestuhodne vedľa. Hostia boli v tejto fáze lepší a domáci mali pri ich rýchlych útokoch často namále. Trnava pohrozila až v 35. minúte, no Kaščák sa po peknom sóle už k zakončeniu nedostal. Naopak, v 40. minúte udrelo na druhej strane, keď Slovan poslal do vedenia Žofčák.
Hostia nastúpili do druhej časti opatrnejšie a už sa toľko nevrhali do ofenzívy. Trnavčania pohrozili po dvoch priamych kopoch, no bez gólového výsledku. Hra sa vyrovnala, no na oboch stranách chýbali šance a ojedinelé strely z diaľky smerovali ďaleko od bránky. V 60. minúte sa predral do pokutového územia Guédé, spadol, no rozhodca dobre postrehol jeho filmovanie a ukázal mu žltú kartu. O sedem minút sa ocitol na hranici päťky Milinkovič, zbytočne však zaváhal, brankár mu zmenšil strelecký uhol a jeho pokus skončil iba na žrdi. Trnava sa v záverečnej dvadsaťminútovke pokúšala o vyrovnávajúci gól a svojho súpera nepúšťala za polovičku. Najväčšiu príležitosť mal v 83. minúte Coimbra, ktorý si výborne nabehol na Kaščákov center, ale hlavou poslal loptu tesne vedľa. V poslednej minúte nadstavwného času ešte poistil víťazstvo tretím gólom Guédé a hostia si odniesli z Trnavy cenné tri body.

Spartak Trnava – Slovan Bratislava 1:3 (1:2)
Góly: 20. Tomaček – 22. Milinkovič, 39. Žofčák, 90.+3 Guédé. Rozhodovali: Chmura – Slyško, Balko, ŽK: Kaščák – Guédé, 8763 divákov
Zostavy a striedania:
Spartak Trnava: Raška – Kaprálik, Banovič, Gross, Coimbra – Machovec (86. Sabo), Kaščák, Procházka, Hanzel (51. Mikinič) – Tomaček, Guldan (74. Kováč)
Slovan Bratislava: Putnocký – Pauschek (81. Jánošík), Dobrotka, Kolčák, Hrdlička – Milinkovič, Guédé, Kiss, Žofčák – Halenár (71. Grendel), Kor­dič

Zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM