Rôzne

Trhovisko Žilinská: Prežije zrejme aj ďalšiu sezónu, majiteľ plánuje rekonštruovať

V priebehu zimných mesiacov plánuje majiteľ Trhoviska Žilinská výmenu prvého radu stánkov s kvetmi, ktorých súčasťou je aj priečelie do Žilinskej ulice. Obľúbené miesto, za ktorého zachovanie aktivisti roky bojujú, tak zrejme vydrží ďalšiu sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Trhovisko Žilinská: Prežije zrejme aj ďalšiu sezónu, majiteľ plánuje rekonštruovať
Zdroj: Dnes24.sk

O zániku obľúbeného miesta nielen staromešťanov sa hovorí už dlho. Plány vybudovať na mieste trhu parkovací dom investor stále nerealizoval, aj napriek stavebnému povoleniu, ktoré mu miestny úrad vydal. A tak sa aj túto jeseň opakovali tradičné, každoročné otázky, či sa budú mať kde rozložiť trhovníci aj o pár mesiacov.

„Bohumil Krist, väčšinový spolumajiteľ trhoviska na Žilinskej ulici nás informoval, že trhovisko budúci rok určite nezanikne,“ hovorí Zuzana Ivašková, z Iniciatívy za zachovanie trhoviska na Žilinskej ulici. „Rozhodnutie investovať do výmeny stánkov je pre nás pozitívnym signálom vo vývoji zachovania trhoviska,“ dodáva.

Revitalizovať priečelie pôvodne plánovali aj aktivisti, ktorí na tento účel vyzbierali cez ĽudiaĽuďom.sk od štyroch desiatok darcov celkom 740 eur.

„Pán Krist nám potvrdil, že náš zámer kultivácie priečelia a okolia trhoviska, z vyzbieraných finančných prostriedkov, môžeme po výmene stánkov zrealizovať. Samozrejme, nepôjde o natieranie a prekrývanie nevyužívaného priečelia novými vrstvami, ale opätovné zváženie miery zásahov, podľa novej situácie,“ vysvetľuje Zuzana Ivašková.

Skoré ráno na Trhovisku Žilinská
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM