Samospráva

Trhovisko na Hronskej ulici v Podunajských Biskupiciach plánujú prestavať

Trhovisko na Hronskej ulici v bratislavských Podunajských Biskupiciach chcú prestavať. Takýto zámer totiž schválili miestni poslanci. Podľa mestskej časti je trhovisko zo stavebno-technického hľadiska dlhodobo nevyhovujúce.

Ilustračný obrázok k článku Trhovisko na Hronskej ulici v Podunajských Biskupiciach plánujú prestavať
Zdroj: TASR

„Plochy trhoviska sú opotrebované, siete technickej infraštruktúry sú riešené provizórne, s malou kapacitou a nevyhovujúce z hľadiska súčasných požiadaviek na bezpečnostné alebo hygienické predpisy a technické normy,“ informuje samospráva.

Trhoviskom sa Podunajské Biskupice zaoberali už v roku 1998. V tom čase mestská časť obstarala projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie prestrešenia trhoviska. „Zámer nebol dotiahnutý do realizačnej fázy,“ píše sa v dôvodovej správe.

V novembri 2015 prerokovala miestna rada projektovú dokumentáciu z roku 1998 s tým, že je podľa nej tento projekt už neaktuálny a finančné veľmi náročný. Miestnym poslancom Podunajských Biskupíc odporučila schváliť zámer prestavby trhoviska s tým, aby mestská časť pripravila viacero alternatív riešení prestavby, vrátane vizualizácie návrhov.

Na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva navrhol poslanec Pavol Kubiš, aby bol v rámci viacerých verzií projektu rekonštrukcie trhoviska vyžiadaný aj variant otvoreného trhoviska bez jeho prekrytia, aby sa tak zachoval ráz.

Vedúca oddelenia územného plánu, stavebného poriadku a výstavby Miestneho úradu v Podunajských Biskupiciach Elena Borková navrhla, že by bolo vhodné vypísať súťaž na predloženie návrhov rekonštrukcie. S tým sa stotožnili miestni poslanci i starostka mestskej časti Alžbeta Ožvaldová.

Miestne zastupiteľstvo nakoniec schválilo zámer prestavby trhoviska na Hronskej a požiadalo prednostku Miestneho úradu v Podunajských Biskupiciach Evu Janigovú, aby pripravila súťaž návrhov, vrátane ich vizualizácie a následne ich predložila na rokovanie miestnych poslancov.

Prečítajte si aj: Paleo, káva, rôzne špeciality aj čapovaná ekodrogéria. Tieto prevádzky nájdu miesto v novom Fresh Markete

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM