KAW Krimi

Tragická nehoda štátneho tajomníka Dolinaya: Polícia prišla s novými zisteniami

Pri nehode s tragickými následkami, sa 25. júla 2020 zrazili dve autá, pričom obe po náraze vyleteli a skončili mimo cesty.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda štátneho tajomníka Dolinaya: Polícia prišla s novými zisteniami
3
Galéria
Zdroj: HaZZ

Dopravná nehoda, pri ktorej zahynul 38-ročný štátny tajomník Vladimír Dolinay, sa stala 25. júla 2020 medzi obcou Iža a Komárno. Teraz sa prípad posúva dopredu.

Užil návykové látky

Nové zistenia priniesli tvnoviny.sk, ktorým poskytla informácie nitrianska krajská hovorkyňa Viktória Borloková. Podľa nich bol vodič, ktorý tragédiu zapríčinil, „v stave ovplyvnenia psychostimulanciami a tramadolom a nebol schopný viesť motorové vozidlo tak, aby neohrozil seba alebo iných účastníkov cestnej premávky“.

Prípadom sa polícia zaoberá naďalej. Ako uvádzajú tvnoviny.sk, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Komárne na základe znaleckého posudku prekvalifikoval obvinenie. Aktuálne je teda vodič, ktorý nehodu spôsobil, obvinený zo zločinu usmrtenia a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Doteraz bol obvinený z prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví. Ak sa dokáže jeho vina, môže si odsedieť 7 až 12 rokov.

Tragédia

Pri nehode s tragickými následkami, sa 25. júla 2020 zrazili dve autá, pričom obe po náraze vyleteli a skončili mimo cesty. V autách sa nachádzalo celkom päť ľudí, štyria sa zranili a jeden (Vladimír Dolinay) ťažkým zraneniam podľahol na mieste. Dolinayovou spolujazdkyňou bola jeho manželka Zuzana (†34). Tú previezli do nemocnice, kde po týždni zomrela. Manželia mali malého syna, ktorého si osvojila sestra Zuzany.

Dolinaya vymenovala vláda do funkcie 1. júla. Štátny tajomník bol známy z pôsobenia v komunálnej politike, bol poslancom mestskej časti Bratislava-Petržalka, hlavného mesta SR Bratislavy i Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM