Nina Táborská Rôzne

Vinobranie v Pezinku: Sobotu predčasne ukončil silný lejak

Oslavy vína a hrozna – Pezinské vinobranie, ktoré vzdáva hold práci tunajších vinárov, vinohradníkov a tiež produktom, ktoré vyrábajú, v sobotu prekazila silná búrka. Ulicami sa valili potoky vody, Pezinok sa na okamih ocitol v tme bez prúdu. Tohtoročná účasť je však podľa účastníkov rekordná.

Ilustračný obrázok k článku Vinobranie v Pezinku: Sobotu predčasne ukončil silný lejak
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Sobotňajšie oslavy prekazilo počasie. Silný vietor a búrka, brali takmer všetko z ulice. Ľudia sa skovávali kde mohli, dopravu musela riadiť polícia.

Predtým ako sa strhol lejak, všetkých už tradične potešil veľkolepý ohňostroj. Hudba, spev a radosť návštevníkov sa niesla všetkými ulicami.

Celý víkendový program prebiehal v centrálnej časti Pezinka, pripravené boli dve pódiá, pred zámkom a na Radničnom námestí.

Davy ľudí a nezameniteľná atmosféra

Každoročne slávnosti vína a hrozna prilákajú tisíky nadšencov. Minulý rok navštívilo vinobranie viac ako 220-tisíc ľudí, tohtoročná účasť bola však aj podľa stánkarov a zamestnancov lokálnych podnikov neporovnateľná.

„Pred rokom bola účasť obrovská, tento rok sa to nedá ani opísať slovami,“ potvrdila pre Bratislava24.sk jedna zo zamestnankýň pezinskej vinárne.

Bohatý program, radosť v uliciach

Folklórne súbory, kapely, rôzne sprievodné podujatia. Pripravený bol bohatý kultúrny program, ktorý si nadšenci vína môžu vychutnať aj dnes.

Nadšenci vinobrania si mohli aj počas nedele pochutnať na čerstvom burčiaku, mladom víne, mušte či chutnom hrozne. Pravdaže nechýbala ani husacina, lokše, cigánska, pagáče a ďalšie dobroty, ktoré lákajú všetkých.

Pezinské vinobrania oslavujú úrodu hrozna a vzdávajú holdom ušľachtilému vínu, ktoré pestujú a vyrábajú vinohradníci a vinári na malokarpatských úbočiach. Táto tradícia oberačkových slávností sa v Pezinku začala pred 75 rokmi, každoročne sa teší veľkému záujmu verejnosti.

Oberačkové slávnosti v Pezinku ukončil veľkolepý ohňostroj
1
Galéria
Aj takto vyzerá Pezinské vinobranie
12
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM