Rôzne Správy

Toto sú najnebezpečnejšie lokality v Bratislave. Je tam aj vaša adresa?

Policajti riešili vlani v Bratislave 7411 trestných činov. Objasnili necelú polovicu, len 3601.

Ilustračný obrázok k článku Toto sú najnebezpečnejšie lokality v Bratislave. Je tam aj vaša adresa?
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Vyplýva to zo Správy o bezpečnostnej situácii na území Bratislavy za rok 2019, ktorú vypracovalo vedenie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Pokles

V hlavnom meste v minulom roku v porovnaní s rokom 2018 klesol počet zistených trestných činov, najmä majetkovej a mravnostnej trestnej činnosti. Pokles celkovej trestnej činnosti bol na území všetkých bratislavských okresov. Najvýraznejší bol na území okresu Bratislava II, aj tak však táto lokalita zostala najnebezpečnejšia.

„Celková kriminalita na území jednotlivých okresov bola nasledovná – 1469 v Bratislave I, 2104 v Bratislave II, 1257 v Bratislave III, 857 v Bratislave IV a 1724 v Bratislave V,“ spresnil bratislavským mestským poslancom riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Adrian Pavlík. Majetková trestná činnosť v roku 2019 tvorila takmer polovicu (45,77 percenta) celkového počtu trestnej činnosti zaznamenanej na území Bratislavy.

Sériové krádeže

Polícia posilnila hliadky poriadkovej a kriminálnej polície v problematických častiach mesta so zameraním sa na monitoring Obchodnej ulice a blízkeho okolia, kde dochádzalo podľa polície k rôznej pouličnej, prevažne násilnej trestnej činnosti, a to najmä v nočnej dobe.

V súvislosti s minuloročnými sériovými krádežami vlámaním do bytov najmä v okolí Trnavského mýta v mesiacoch júl a august a v decembri, ktorých sa podľa polície pravdepodobne dopúšťali zahraničné skupiny páchateľov, boli na objasnenie tejto trestnej činnosti prijímané viaceré opatrenia.

Z hľadiska dopravnej nehodovosti v Bratislave minulý rok klesol počet dopravných nehôd, ale stúpol počet usmrtených. „Celkovo sa stalo v Bratislave 1268 dopravných nehôd, pri ktorých bolo osem osôb usmrtených, 40 ťažko zranených a 421 ľahko zranených,“ poznamenal Pavlík.

Okres Bratislava II vedie aj v štatistike násilných trestných činov. Stalo sa ich tam 143. Najmenej takýchto prípadov riešila polícia v okresoch Bratislava III a IV, po 64.

foto je ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM