Tlačové správy

TOP výhody bývania v historickom meste

Historické centrum často stelesňuje podstatu minulosti mesta. Banská Štiavnica a jej história je spätá najmä s baníctvom a ťažbou striebra, architektúra pôvodných mestských častí patrí k jednej z najkrajších na Slovensku, navštevovaná je tisíckami turistov ročne.

Ilustračný obrázok k článku TOP výhody bývania v historickom meste
5
Galéria
Zdroj: Kerling

Na rekonštruované a nové stavby sa tu kladú nadštandardné nároky. Tie určite spĺňa bytový komplex Kerling, ktorý nájdete len pár metrov od banskoštiavnickej pamiatkovej zóny.

Ako sa zo starého hotela luxusné byty stali…

Investičný projekt Kerling nazvaný podľa jedného zo Štiavnických vrchov obklopujúcich toto bývalé kráľovské mesto, pozostáva z dvoch budov, v ktorých nájdete dokopy 31 bytových jednotiek. K výstavbe sa pristupuje veľmi citlivo: charakteristické špicaté vikiere bývalého hotela ostávajú zachované, pričom sa dbá na použitie kvalitných materiálov a moderných technológií.

Zdroj: Kerling

Jedinečné výhody pre bývanie v centre mesta

Bývanie spĺňa kritériá aj pre tú najnáročnejšiu klientelu. Ak plánujete zmenu bydliska, poprípade neviete kam investovať a máte záujem o garantovaný výnos z investície, prinášame hlavné benefity kúpy bytu v historickom centre mesta:

1. Investície vlastníkov nehnuteľnostíhistorických centrách sú vždy viac chránené oproti výstavbám v iných častiach mesta. V týchto oblastiach ,,necitlivá“ alebo zle naplánovaná výstavba môže spôsobiť, že oblasť bude menej atraktívna pre investorov a kupujúcich a tým sa oslabí hodnota nehnuteľnosti. Naproti tomu nehnuteľnosti v centre a investície do ich kúpy sú ,,chránené časom a obmedzeným priestorom na ďalšiu výstavbu“.
2. Nehnuteľnosti v miestnych historických štvrtiach sa zhodnocujú rýchlejšie ako podobné nehnuteľnosti v iných štvrtiach. Z analýz trhu vyplýva, že historické oblasti sú tiež menej citlivé na volatilitu trhu v dôsledku kolísania úrokových sadzieb a hospodárskeho poklesu.

Zdroj: Kerling

3. Novostavba či rekonštruovaná budova v historickom centre musí spĺňať prísne kritériá dizajnu a prevedenia. Dohľad nad tým má pamiatkový úrad, ktorý starostlivo dbá hlavne na kvalitu použitých materiálov. Predsa len ide objekt, ktorý je v ,,oku“ širokej verejnosti.
4. Historické štvrte pozitívne ovplyvňujú miestnu ekonomiku prostredníctvom cestovného ruchu. Peniaze z neho vie mesto použiť na opravu ciest, chodníkov či iné zveľaďovanie miesta, kde bývate.
5. Ľudia žijúci v centrách si užívajú pohodlie prostredia, často veľmi pekné okolie s možnosťou prechádzok po peších zónach, dobrú dostupnosť do iných častí mesta. V prípade, že majú aj pracovné možnosti blízko svojho bydliska, vedia šetriť aj životné prostredie a nevyužívať autá v takej miere, akoby museli dochádzať do práce autom. Problém pri bývaní v historickom centre mesta môže vystať v súvislosti s parkovaním. V prípade novostavby Kerling je to však inak. Aj napriek tomu, že v Banskej Štiavnici je veľmi problematické parkovanie pre majiteľov rekreačných nehnuteľností, v Kerlingu má každý byt svoje parkovacie státie a tento problém nehrozí.

Zdroj: Kerling

6. Priamych obyvateľov žijúcich v srdci mesta je pomenej, avšak sociálna interakcia medzi nimi je o to silnejšia. S vašimi susedmi vás bude spájať okrem krásneho exkluzívneho bývania aj pocit spolupatričnosti a môžu tak vzniknúť priateľstvo na celý život.
7. Historické centrá sú zvyčajne prepojené s kultúrnymi zážitkami. Často v ich okruhu nájdete múzeá, galérie, divadlá. Rovnako aj občianska vybavenosť je na vysokej úrovni.

Spoločnosť Across Properties ako investor projektu garantuje záujemcom o toto luxusné bývanie okrem výnimočnej polohy a kvalitného prevedenia bytov aj garantovaný výnos 5% p.a. na tri roky. Či už tu nájdete svoj nový domov alebo ho zatiaľ len poskytnete na prenájom v turistami obľú­benom a veľmi navštevovanom stri­ebornom meste – je len na vás. V prípade záujmu vás celým procesom kúpy prevedie spoločnosť Urban&Partner, realitná kancelária s bohatou históriou a skúsenosťami od roku 1999.

Zdroj: Kerling

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Kerling
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM