Nina Táborská Rôzne

TOP udalosti víkendu: Nemáte ešte plány na najbližšie dni? Nechajte sa inšpirovať našim prehľadom

Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. Na výber máte hneď niekoľko možností. Presvedčte sa sami.

Ilustračný obrázok k článku TOP udalosti víkendu: Nemáte ešte plány na najbližšie dni? Nechajte sa inšpirovať našim prehľadom
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Cirkul'art 2015

Festival nového cirkusu a divadla začína už dnes a potrvá počas celého víkendu. Cirkul'art je jediným festivalom svojho druhu na Slovensku. Koná sa 22. – 24. mája v Medickej záhrade, kde bude mať aj svoj hlavný stan.

Viac o podujatí sa dočítate tu: Medická záhrada sa opäť raz premení na jeden veľký cirkus

Medická záhrada / Piatok- nedeľa / Na predstavenia je potrebné zakúpiť vstupenky

Vajnorské farmárske trhy

Už túto sobotu sa môžete tešiť na prvé Vajnorské farmárske trhy, ktoré sa uskutočnia v Parku pod lipami vo Vajnoroch. Nájdete tu čerstvú domácu zeleninu, mäsové výrobky, vajcia, čerstvé a údené syry, májovú bryndzu, med, sirupy a džemy či priesady. Pre dospelých je pripravené víno z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti a pivo z malého pivovaru z Čiernej Vody, deti zase budú mať možnosť zasadiť si vlastné rastlinky, dozvedieť sa o divoko žijúcich vtákoch a veľa iného.

Sobota / Park pod lipami / 08:30 / Vstup voľný

Deň hasičov

Poplach! Horí dom kultúry! Takýmto cvičným zásahom pre verejnosť oslávi v sobotu 23. mája 2015 hasičský zbor v Prievoze 135 rokov svojho vzniku. Pred Domom kultúry Ružinov diváci uvidia hasičskú techniku, cvičenie hasenia, záchranu osôb, evakuáciu a ošetrenie zranených.

Sobota / Dom kultúry Ružinov / 10:00 / Vstup voľný

Raw Food & Life Fest

V poradí II. ročník festivalu Raw Food & Life, zameraného primárne na zdravie vo všetkých jeho formách sa uskutoční už túto sobotu na streche OD Central.

Sobota / Central / 10:00 / Vstup voľný

Visegrad Food Festival: Burger Buzz Bratislava!

V sobotu totiž Stará tržnica v spolupráci s The Cake Magazine pozýva všetkých „burgermilovníkov“ na prvé z plánovanej série neformálnych podujatí Visegrad Food Festival s podnázvom BURGER BUZZ Bratislava!

Viac sa dočítate tu: Fenomén menom hamburger: Kde v Bratislave vám chutí najviac? Máte šancu ochutnávať a hlasovať

Sobota / Stará tržnica / 17:30 – 22:00 / 2 eurá

Milá míľa

V nedeľu sa koná 20. ročník obľúbených bežeckých pretekov v Horskom parku. Sú vhodné pre všetkých záujemcov, od detí po veteránov, od trénovaných atlétov po „lamákov“ – ľudí, ktorí ešte v živote nebežali. Viac sa dozviete TU.

Nedeľa / Horáreň – Horský park / 08:30

Vegánska večera

Ak máte rašej niečo vegánske a nemáte chuť na šišky, tak sa vďaka komunitnej akcii môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi. Postup je jednoduchý: navarte vegánske jedlo, prineste ho a zdieľajte s ostatnými.

Nedeľa / A4 – priestor súčasnej kultúry / 19:00 / vstup voľný

T-urban Quiz: Máj (h)lásky čas [S2E10]

Zmerajte si svoje vedomosti v Turban kvíze už túto nedeľu. Jakub Lužina a Matej Moško budú okrem múdrosti v troch kolách hodnotiť aj humor súťažiacich v štvorčlenných tímoch. Tentokrát vás čaká kvíz o (h)láskach. Vo vedomostnom kvíze vyhráva víťazný tím právo nosiť zlatý turban.

Nedeľa / Gorila.sk Urban Space / 20:00 / Vstupné:2 eurá pre súťažiacich

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM