Nina Táborská Rôzne

Fenomén menom hamburger: Kde v Bratislave vám chutí najviac? Máte šancu ochutnávať a hlasovať

Keď sa v Bratislave povie slovo burger, okamžite sa rozpúta búrlivá diskusia, kde v našom meste vám urobia ten najlepší. Nájsť víťaza sa dá len ťažko - koľko ľudí, toľko chutí. Teraz však milovníci burgerov dostanú šancu ochutnávať, porovnávať, hlasovať a rozhodovať na jednom mieste a v jeden čas.

Ilustračný obrázok k článku Fenomén menom hamburger: Kde v Bratislave vám chutí najviac? Máte šancu ochutnávať a hlasovať
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Kedysi ikona rýchleho stravovania, dnes vyhľadávané a obľúbené jedlo pre každého milovníka mäsa. Hamburger už dávno nie je len produktom kulinárskych potrieb spoločnosti. Ani jedlo, ktoré schmatnete cestou do práce. Ak sa teda bavíme o špecializovaných reštauráciách a nie pouličných stánkoch.

Dnes je totiž príprava hamburgerov v reštauráciách oveľa dôslednejšia a zvyšky nahradili kvalitné suroviny.

Možno aj preto, keď sa v Bratislave povie slovo hamburger, okamžite sa rozpútajú búrlivé diskusie o tom, kto vie pripraviť ten najlepší. Internet zaplavili rôzne recenzie, skupiny milovníkov burgerov, odporcov niektorých reštaurácií, „odborníkov“ na prípravu hamburgerov, odborníkov na zapájanie sa do diskusií, konkurentov a podobne. Pravdou je, že dať si kvalitný burger v Bratislave môžete hneď na niekoľkých miestach.

Jeden deň chutí viac tam, druhý zase inde. Zrejme nikdy nevznikne jednotná, relevantná recenzia, zrejme ani nikdy nezmiznú virtuálne hádky prívržencov a odporcov niektorých bratislavských reštaurácií. Ako sa hovorí, „nikdy nevyhovieš každému“.

Teraz však budú Bratislavčania žiť burgermi spoločne na jednom mieste, v jeden deň, v rovnakom čase a v priateľskom duchu. Bude sa ochutnávať, debatovať, porovnávať a hlasovať. V sobotu totiž Stará tržnica v spolupráci s The Cake Magazine pozýva všetkých „burgermilovníkov“ na prvé z plánovanej série neformálnych podujatí Visegrad Food Festival s podnázvom BURGER BUZZ Bratislava!

Ide o prvý PRIATEĽSKÝ súboj o favorita medzi bratislavskými burgermi, do ktorého sa zapojili vybrané reštaurácie, bistrá a ďalšie gastronomické prevádzky, ktoré propagujú používanie kvalitných ingrediencií a predstavia svoj charakteristický burger v degustačnej verzii. Tá bude zodpovedať približne ½ ich štandardného burgeru.

Čo vás čaká?

Ak sa rozhodnete zúčastniť sa, po zaplatení dvojeurového vstupného vám organizátori pridelia hlasovací lístok, na ktorom budete môcť počas podujatia zaškrtnúť svojho favorita. Za každý burger sa bude platiť zvlášť, ceny však dopredu známe nie sú, nastavujú si ich samotní predajcovia. Vo večerných hodinách, kedy budú vaše hlasy riadne spočítané, rozhodne hlas ľudu a bude vyhlásený favorit dňa, ktorý od organizátorov získa diplom Burger Buzz Favorit.

Hamburger vám pripraví osem bratislavských reštaurácií: Black Out restaurant and music bar, Ďjelňa, Fabrika the beer pub, LOKAL UNAS, Re:fresh restaurant, Regal Burger, Rock Cafe a Street 54.

Áno, možno ste tu nenašli tú svoju „naj“ reštauráciu, tentokrát však nejde len o to, utvrdiť sa vo svojom názore a podporiť svojho favorita, ale ochutnať a teda dať šancu i iným, vidieť ich „stvoriteľov“ na vlastné oči, podebatovať a pýtať sa, dať priamu spätnú väzbu a možno tiež pochopiť, že spraviť dobrý burger, ktorý vie očariť čo najširšie publikum, nie je také jednoduché.

Visegrad Food Festival: BURGER BUZZ Bratislava! začína už túto sobotu o 17:30 v Starej tržnici a potrvá do 22:00. Počas podujatia vám zahrajú Djs z Pioneer Prague.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM