Rôzne Správy

TOP UDALOSTI týždňa: Snežienke hrozí zbúranie, vo vojenskom bunkri rozvoniava jedlo

Obľúbenú výletnú reštauráciu chcú zbúrať, mestom premáva Vianočná aj Adventná električka, v Bratislave otvorili originálny bar pre psíkov a ich pánov.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI týždňa: Snežienke hrozí zbúranie, vo vojenskom bunkri rozvoniava jedlo
12
Galéria

Bývalej výletnej reštaurácii Snežienka hrozí zbúranie

Kedysi obľúbená reštaurácia na Železnej studienke, dnes rozpadávajúca sa ruina, ktorej hrozí zbúranie. Výletná reštaurácia Snežienka chátra už od 90. rokov. Jej skelet je vo veľmi zlom technickom stave. Aký osud Snežienku čaká?

Viac sa dočítate TU.

Neďaleko Dimitrovky stojí bunker z 2. svetovej vojny. Dnes sa v ňom môžete najesť

Na území Bratislavy sa nachádza množstvo vojenských bunkrov. Jeden z nich stojí aj na Odborárskej ulici v Novom Meste. V súčastnosti je prerobený na reštauráciu.

Viac sa dočítate TU.

V električke ako v obývačke. Užite si slávnostnú predvianočnú jazdu po Bratislave

Do konca decembra sa Bratislavčania môžu povoziť vyzdobenou Vianočnou a Adventnou električkou. Premávať budú v hodinových intervaloch. V oboch električkách zaznejú melódie vianočných kolied. Na zvedavé otázky detí budú aj tento rok odpovedať profesionálni sprievodcovia, ktorí zasvätia drobcov do tajov a histórie vozidiel.

Viac sa dočítate TU.

Je rozhodnuté. Poslanci schválili jednotnú parkovaciu politiku v hlavnom meste

Jednotná parkovacia politika je jedným z hlavných kľúčov k lepšej doprave v meste a k regulácii verejného priestranstva. Mestské časti si určia cenu rezidentskej aj abonentskej karty, určia, kde budú zóny státia, kde bude denné a nočné státie. Bratislavčania podľa tejto regulácie parkovania budú platiť rezidentské parkovné za prvé auto v domácnosti za rok od 20 do 100 eur.

Viac sa dočítate TU.

Na kávu s chlpáčom? Jednu pre vás, preňho puppycake!

V Bratislave už čoskoro otvoria unikátnu kaviareň, prvú svojho druhu. Okrem výbornej kávy tu nájdete aj haffiny maffiny či chutné puppycake. Prvá pilotná kaviareň je na Michalskej 2. Majitelia chcú takto osloviť najmä mestských psíkov zo Starého Mesta. V kaviarni sa nemusíte obávať žiadnych limitov. Každý psík je vítaný. Je, samozrejme, na majiteľovi uvážiť, či je jeho psík dostatočne socializovaný.

Viac sa dočítate TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si Facebook Bratislava24.sk.

Vojenské bunkre a kaverny nad Bratislavou
8
Galéria
Zdroj: OZ Bunkre
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM