Rôzne Správy

TOP UDALOSTI týždňa: Smrť mladého ornitológa, parky v Novom Meste aj vyvalený strom v centre

Zaujali vás verše mladej východniarky, otrasná smrť mladého človeka v lokalite Devínske jazero, nové parky v Novom Meste aj hroziaci štrajk vodičov MHD.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI týždňa: Smrť mladého ornitológa, parky v Novom Meste aj vyvalený strom v centre
7
Galéria

Východniarka Maňa sa pustila do Bratislavčanov: Jej verše sa stávajú hitom internetu :)

Na Facebooku sa denno denne stretávame s rôznymi vtipnými obrázkami, videami či komentármi. Kreatívna východniarka si vzala na paškál Bratislavčanov a v pravej východniarskej básni im posiela parádny odkaz! V básni hrdo spomína Košice, Prešov, Bardejov i Vranov nad Topľou a Bratislave odkazuje, že množstvo slovenských hercov či spevákov pochádza práve z východu Slovenska.

Presvedčte sa sami TU.

Smrť ornitológa: Muža, ktorý sa mal onedlho stať otcom, zrejme dohrýzli divé zvieratá

Druhý januárový víkend v Bratislave bol poznačený smutnou udalosťou. V blízkosti Devínskeho jazera našli telo mladého muža. Jeho poranenia napovedajú, že ho napadli divé zvieratá. Vášeň pre prírodu a vtáctvo sa mladému ornitológovi Petrovi stala osudnou. V sobotu ráno sa zo Stupavy vybral k Devínskemu jazeru, kde pozoroval vtáctvo. Domov sa však už nevrátil.

Viac sa dozviete TU.

V Novom Meste vzniknú nové parky. Na svoje si prídu aj skejteri

Bratislavské Nové Mesto chce v roku 2017 zrekonštruovať a vybudovať šesť verejných parkov. Okrem toho pripravuje jedinečný projekt pre nadšencov skejtbordingu. O pripravovanej realizácii parkov Gaštanica a Jama sme vás informovali ešte v minulom roku. Ďalšie parky by podľa slov starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého mali vzniknúť v Ľudovej štvrti, na Bielom Kríži, na Kolibe na Bellovej ulici a na Kramároch pri uliciach Rozvodná a Vlárska.

Viac sa dozviete TU.

Vyvrátený strom takmer spadol na cestu. Zabránilo mu v tom zaparkované auto

Nepríjemné prekvapenie čakalo v stredu 18. januára ráno majiteľa zaparkovaného auta pred vchodom Pedagogickej fakulty UK v bratislavskom Starom Meste. Vyvalený strom zostal prevesený ponad cestu a nebyť vozidla, spadol by na vozovku. Ako nás informoval náš čitateľ, celá ulica bola uzavretá a na mieste zasahovali aj policajti a hasiči.

Viac sa dozviete TU.

Dopravný podnik podpísal pre roky 2017 – 2018 Kolektív­nu zmluvu

Odborová organizácia DPB vyhlásila v decembri minulého roku štrajkovú pohotovosť. Dôvodom bola nespokojnosť odborárov s postojom manažmentu DPB. Vedenie DPB, a. s. viedlo kolektívne vyjednávanie niekoľko mesiacov so zreteľom, aby sa v prvom rade zohľadnili záujmy a potreby zamestnancov a zamestnávateľa. Všetky strany prejavili počas vyjednávania vôľu dohodnúť sa.

Viac sa dozviete TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si facebook Bratislava24.sk.

Top udalosti
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM