Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Voda zaplavila nielen vynovený podchod na Trnavskom mýte, Hlavnú stanicu čaká zmena

Podchod na Trnavskom mýte pár dní po otvorení zatopil prívalový dážď. Propeler sa stal príjemnou čitárňou a premena konečne čaká aj Hlavnú stanicu.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Voda zaplavila nielen vynovený podchod na Trnavskom mýte, Hlavnú stanicu čaká zmena
22
Galéria

VIDEO a FOTO: Na Bratislavu sa opäť valí voda, viaceré ulice sú zatopené

V Bratislave v sobotu celé popoludnie a večer pršalo. Hromy a blesky sprevádzal intenzívny dážď, ktorý narobil nepríjemnosti najmä v Rači, ale aj v Ružinove. Zatopený bol aj nedávno otvorený zrekonštruovaný podchod na Trnavskom Mýte a podjazd na Gagarinovej ulici. MHD bola odklonená.

Pozrite sa, ako to v Bratislave po intenzívnej búrke vyzeralo:

FOTO: Podchod na Trnavskom mýte je zrekonštruovaný. Frekventované miesto už nebude hanbou Bratislavy

Rekonštrukcia rokmi zanedbaného podchodu na bratislavskom Trnavskom mýte je už ukončená. Od pondelka môžu obyvatelia i návštevníci Bratislavy využívať plne funkčný a vynovený podchod s obchodmi a službami.

Pozrite sa, ako to v podchode po novom vyzerá:

Prvý školský deň bude MHD pre žiakov v Bratislave zadarmo

Po lete sa opäť zaplnia školské lavice a začne sa nový školský rok. Prvý školský deň chce hlavné mesto vyjsť v ústrety školákom a ich rodinám, a preto v tento deň dopoludnia poskytne žiakom a ich sprievodu bezplatnú prepravu mestskou hromadnou dopravou.

Odkedy dokedy môžu žiaci jazdiť zadarmo, sa dozviete tu:

Vláda vyčlení takmer 3 milióny eur na rekonštrukciu Hlavnej stanice v Bratislave

Vláda vyčlení 2,8 milióna eur na rekonštrukciu Hlavnej stanice v Bratislave. Oznámil to v utorok premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že sa na tom dohodol s ministrom financií Petrom Kažimírom (Smer-SD) a ministrom dopravy Árpádom Érsekom (Most-Híd). Práce na obnove by chceli stihnúť dokončiť ešte pred začiatkom budúcoročných májových majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji na Slovensku.

Prečítajte si, čo všetko sa z vyčlenených peňazí opraví:

Posedenie s najkrajším výhľadom na Dunaj: Staré Mesto otvorilo v Propeleri letnú čitáreň

Historický Propeler konečne ožíva! Budovu na nábreží Dunaja pretvorilo Staré Mesto na letnú čitáreň s občerstvením. Priestor bude zatiaľ otvorený sezónne, v auguste, septembri, prípadne októbri.

Čo všetko v čitárni nájdete, sa dozviete tu:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM