Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Vianočné trhy lákajú do ulíc, najbližšiu Zónu bez peňazí však nájdete až za mestom

Počas uplynulého týždňa vašu pozornosť najviac upútala Zóna bez peňazí a vianočné trhy, ktoré onedlho odštartujú aj na Bratislavskom hrade a v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Vianočné trhy lákajú do ulíc, najbližšiu Zónu bez peňazí však nájdete až za mestom
9
Galéria

V Dúbravke otvorili Zónu bez peňazí

Zóna bez peňazí vznikla ako malá komunitná akcia, ktorá sa postupne rozrástla a aktuálne prebieha v mnohých mestách na Slovensku súčasne. Na tejto dobročinnej akcii veci dostávajú nový život a ľudia podporujú recykláciu. Na Zónu bez peňazí môžete veci priniesť, odniesť alebo vymeniť. Ak sa vám pozdáva čokoľvek, čo by vám mohlo poslúžiť, jednoducho si to vezmete.

Kde nájdete najbližšiu zónu bez peňazí, sa dozviete tu:

Tragédia pri Pezinku: V blízkosti vinohradov sa našlo telo mŕtveho muža

Telo mŕtveho muža objavili v blízkosti vinohradov v Kučišdorfskej doline pri Pezinku. Jeho totožnosť dosiaľ nie je známa. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Slamková.

Viac o smutnom prípade sa dozviete tu:

Vianočné trhy na Bratislavskom hrade sa budú tento rok niesť v duchu charity

Aj tento rok sa môžu návštevníci tešiť na pravú vianočnú atmosféru v naozaj romantickom priestore – na hradnom nádvorí Bratislavského hradu. Stánky s občerstvením, tradičnými vianočnými jedlami a nápojmi, suvenírmi, ale aj vianočným sortimentom a zaujímavými doplnkovými aktivitami budú otvorené každý deň od piatka 30. novembra do stredy 19. decembra.

Čo všetko ponúknu vianočné trhy na Bratislavskom hrade sa dozviete tu:

Vianoce dorazia aj do Petržalky. Na svoje si prídu aj milovníci hudby a divadla

Tak ako každý rok, aj v tentoraz pripravila Petržalka pre obyvateľov príjemnú vianočnú atmosféru spojenú nielen s tematickou výzdobou mestskej časti, ale aj so sprievodnými podujatiami, ktoré už majú svoju tradíciu.

Program a otváracie hodiny vianočných trhov nájdete tu:

Na plavárni v Karlovej Vsi zasahovali záchranári. Ľudí ohrozoval zápach z chemikálií

Hasiči aj zdravotnícki záchranári zasahovali v nedeľu (18. novembra) na plavárni v Karlovej Vsi. Vzduchom sa niesol zápach z chemikálií. Po zásahu záchranárov skončila v nemocnici staršia žena.

Čo bolo príčinou zdravotných problémov viacerých návštevníkov plavárne, sa dozviete tu:

TOP 5 tém týždňa
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM