Rôzne

TOP 5 tém týždňa: V Dúbravke chcú vybudovať polyfunkčný komplex, EČV vyberáte vy

Uplynulý týždeň potešil pracujúcich dvoma dňami voľna. Priniesol aj množstvo správ. Čo vás zaujalo najviac?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: V Dúbravke chcú vybudovať polyfunkčný komplex, EČV vyberáte vy
7
Galéria
Zdroj: TASR , Policajný zbor SR , P.S.Arch

V Dúbravke chcú vybudovať polyfunkčný komplex

V Dúbravke na Saratovskej ulici plánuje spoločnosť DP Real vybudovať polyfunkčný komplex s občianskou vybavenosťou, parkovaním a zeleňou. Stavať ho chce začať v roku 2020, dokončiť o dva roky neskôr.

Komplex má byť umiestnený na ploche s rozlohou 6415 štvorcových metrov. Počíta sa s výstavbou troch polyfunkčných bytových domov a jednej spodnej stavby s prislúchajúcim zázemím s prvkami dopravnej infraštruktúry a plochami zelene.

Viac sa dočítate TU:

Nová skratka evidenčného čísla pre okres Bratislava

Nová skratka pre okres Bratislava vzíde z finálového súboja návrhov BT a BE. Výber novej skratky evidenčného čísla (EČV) je niekoľkokolový.

„V semifinále neuspeli BD a BI. Vo finále sa rozhodujete medzi BT a BE,“ uvádza polícia na svojom profile na sociálnej sieti. Verejnosť môže opätovne vyjadriť svoj názor formou ankety, hlasovať môže do 21. novembra. „Nasledujúci deň ráno oznámime oficiálne výsledky a sumár celej ankety,“ píše polícia.

Viac sa dočítate TU:

Bratislava vďačí Samuelovi Zochovi

Po vyhlásení Československa sa objavili snahy, aby Bratislava nebola jeho súčasťou a aby sa stala územím so samostatným mandátom. V decembri sa stal bratislavským županom práve Samuel Zoch. Pôsobil ako evanjelický kňaz v Modre a bol jedným z autorov Deklarácie slovenského národa, ktorá znamenala pripojenie sa Slovákov k spoločnému štátu s Čechmi.

Samuelovi Zochovi odhalili v pondelok 29. októbra bustu pred bývalým Župným domom v centre Bratislavy.

Viac sa dočítate TU:

Tragická nehoda v Devínskej Novej Vsi

Po zrážke s vlakom medzi železničnou stanicou Bratislava – Devínska Nová Ves a železničnou stanicou Bratislava – Lamač prišla o život mladá 23-ročná žena.

Viac sa dočítate TU:

Predĺžené otváracie hodiny, na bezpečnosť dohliadala polícia

Bratislavské cintoríny mali počas dušičkového obdobia predĺžené otváracie hodiny. Prijatá bola aj zvýšená protipožiarna pohotovosť. Na bezpečnosť a plynulosť dopravy na cintorínoch a v ich okolí dohliadala mestská polícia. Pre zvýšenú návštevnosť cintorínov bola posilnená aj bratislavská MHD. Dopravný podnik Bratislava (DPB) zabezpečil posilnenie dopravy už v pondelok (29.10.).

Viac sa dočítate TU:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM